Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσοχώρι Ελασσόνας

Share

panepistimiopatrwnall

Στο Μεσοχώρι υποδέχτηκε τους καθηγητές Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ.κ. Ιω. Κουκουβέλα και Κων. Νικολόπουλο, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτοψία και ερεύνησαν τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε η γη κατά τη διάρκεια του πρώτου μεγάλου σεισμού, στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την περιγραφή των επιστημόνων, η σεισμική δόνηση προκάλεσε ρωγμή στην επιφάνεια της γης, στο ύψος του ποταμιού στο Μεσοχώρι, από την οποία βγαίνει νερό και άμμος.

«Υπάρχει μια σειρά από ρευστοποιήσεις, στην παραποτάμια περιοχή και εντοπίζεται διαφυγή νερού από τα υπόγεια στρώματα» δήλωσαν οι επιστήμονες και συμπλήρωσαν ότι η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται, αλλά χρειάζεται να περιμένουμε άλλα δύο 24ωρα.

Πηγή φωτογραφιών: larissanet.gr

panepistimiopatrwn

panepistimiopatrwn1

panepistimiopatrwn3

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Τη διακεκριμένη αθλήτρια χορού, με καταγωγή από την Καρυά, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ν. Γάτσας

article thumbnail

Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 | 12:30 | Αίθουσα Τοπικού Πολιτισμού Ελασσόνα

article thumbnail

Νέα θεσμική αναγνώριση με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες για τον τόπο

article thumbnail

Νέα Γενική Διευθύντρια του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας – ΑΕΝΟΛ Α.Ε. ανέλαβε η κ. Αναστασία Κατσαγιάννη, μέχρι πρότινος Διευθύντρ [ ... ]