Στο Μεσοχώρι ερευνητές για γεωλογικές έρευνες και μετρήσεις σε διερεύνηση το «Ρήγμα-Ποταμιάς»

Share

seismologoi

Στο Μεσοχώρι ερευνητές για γεωλογικές έρευνες και μετρήσεις σε διερεύνηση το «Ρήγμα-Ποταμιάς»

Στο Μεσοχώρι όπου πραγματοποιούνται καθημερινά γεωλογικές έρευνες και μετρήσεις από ομάδες επιστημόνων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συναντηθεί με τους ειδικούς επιστήμονες, να συζητήσει και να ενημερωθεί για τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν από την έως τώρα καταγραφή.

Ο κ. Γάτσας συνάντησε στο χώρο των ερευνών τους καθηγητές Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ.κ. Ιωάννη Κουκουβέλα και Κωνσταντίνο Νικολακόπουλο, οι οποίοι του παρουσίασαν τον τρόπο συλλογής των στοιχείων, για την ανάλυση του φαινομένου στην περιοχή της Δ.Ε. Ποταμιάς.

Ο καθηγητής κ. Κουκουβέλας εξήγησε στον δήμαρχο Ελασσόνας ότι στο σημείο όπου έγιναν οι εκσκαφές, τοποθέτησαν ειδικούς μετρητές για να καταγράψουν με ακρίβεια τη μετατόπιση και βύθιση των εδαφών στην περιοχή της Ποταμιάς και διαπίστωσαν βύθιση περί τα 30 εκατοστά. Επίσης διευκρίνισε ότι οι αναλύσεις των στοιχείων θα γίνουν από ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού, από τα οποία θα προκύψουν περισσότερα επιστημονικά δεδομένα, για την ενεργοποίηση του ρήγματος της Ποταμιάς.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών για την ενημέρωση. Συμφωνήσαμε ότι θα υπάρχει μια στενή συνεργασία της ομάδας με το Δήμο Ελασσόνας για να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το ρήγμα της Ποταμιάς, το οποίο προκάλεσε τόσο μεγάλες καταστροφές και προβλήματα στην περιοχή. Νιώθω ικανοποιημένος γιατί το φαινόμενο παρακολουθείται από κορυφαίους επιστήμονες και φαίνεται ότι η σεισμική ακολουθία των μετασεισμών είναι καθησυχαστική».

«Ο Δήμος Ελασσόνας υποστηρίζει με κάθε μέσο την επιστημονική έρευνα που έχει ξεκινήσει στα χωριά της Ποταμιάς από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει και για το επόμενο διάστημα, χωρίς να υπολογίζει το κόστος, προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της περιοχής» τόνισε ο κ. Γάτσας.

20210310 150441

20210310 150803

20210310 150721

20210310 150740

20210310 150836

20210310 151921

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Απριλίου 2025, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας, η εκδήλωση διαβούλευσης στο πλαίσ [ ... ]

article thumbnail

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας, διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη 10 Απριλίου, έναν συμβολικό περίπατο [ ... ]

article thumbnail

Εγκυμοσύνη και θηλασμός – Παρουσίαση προγράμματος HOPEgenesis

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Εκπαιδευτικών Δομών, Βιβλιοθηκών, Παιδικών χαρών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Ελασσόνας, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου,  [ ... ]

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας προσφέρει φέτος σε οικογένειες - ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου το Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης [ ... ]