Στο Μεσοχώρι Ελασσόνας η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη

Share

episkepsitapti

Στο Μεσοχώρι Ελασσόνας η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη

Αυτοψία στις προσωρινές δομές υγείας – Ψυχοκοινωνική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες

Την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη υποδέχτηκε την Πέμπτη 11 Μαρτίου στο Μεσοχώρι ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη και τον Διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρη Βλαχάκη.

Η Υφυπουργός επισκέφτηκε την πληγείσα περιοχή, για να εκφράσει τη συμπαράσταση του Υπουργείου στους δοκιμαζόμενους κατοίκους και να επισκεφτεί τις προσωρινές δομές που έχουν εγκατασταθεί στο Μεσοχώρι από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και την 5η ΥΠΕ.

Στην πλατεία του χωριού έχει τοποθετηθεί οικίσκος από το Δήμο Ελασσόνας, όπου λειτουργεί καθημερινά ιατρείο με έναν Γενικό Ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και έναν Νοσηλευτή από το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.

Η υφυπουργός συνομίλησε με τους υγειονομικούς του ιατρείου και συνάντησε κλιμάκιο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το οποίο απασχολούσε δημιουργικά μικρά παιδιά του Μεσοχωρίου.

Αμέσως μετά την επίσκεψη η κ. Ράπτη δήλωσε: «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πληγέντες από το σεισμό στην περιοχή. Το Υπουργείο Υγείας θα είναι εδώ, δίπλα στους κατοίκους και θα τους υποστηρίζει με όλες τις δομές για όσο χρειαστεί, προσφέροντας υπηρεσίες σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Με τον Δήμαρχο Ελασσόνας συζήτησαν επίσης θέματα αξιοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων για την προστασία της ψυχικής υγείας ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και σε ανθρώπους που χρειάζονται υποστήριξη και φροντίδα.


251 n

254 n

370 n

432 n

477 n

835 n

9148 n

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

article thumbnail

Επιστολή στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ζητώντας να πραγματοποιηθούν αυτοψίες και έλεγχοι  [ ... ]

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 05:16
Στην Ελασσόνα αύριο Τετάρτη Rapid Tests
article thumbnail

Στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00μ.μ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία [ ... ]

article thumbnail

ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΓΑΤΣΑΣ

article thumbnail

Σε χωριά της Ποταμιάς θα βρίσκονται αύριο Τρίτη 13 Απριλίου κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας, για δειγματοληπτικ [ ... ]