Μελέτες και επισκευές σε σεισμόπληκτα σχολεία προγραμματίζει ο Δήμος Ελασσόνας

Share

ziaka

Μεγάλες είναι οι ζημίες που έχουν υποστεί εκτός των άλλων τα σχολικά κτίρια του Δήμου Ελασσόνας μετά τους μεγάλους σεισμούς της 3ης και 4ης Μαρτίου.

Ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με τον κρατικό οργανισμό Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. έχουν ολοκληρώσει τους ελέγχους στις σχολικές μονάδες των δημοτικών ενοτήτων Ελασσόνας, Ποταμιάς, Ολύμπου και Καρυάς, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημίες και να ξεκινήσουν οι μελέτες επισκευής.

Για τη λειτουργία των σχολείων που παρουσιάζουν προβλήματα και την ανάγκη μεταστέγασης σε κατάλληλους χώρους συζήτησαν την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχείο Ελασσόνας ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Βασ. Ζιάκα. Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε την κ. Ζιάκα και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης για την εποικοδομητική συνεργασία και τόνισε την ανάγκη να επιδείξουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί και μαθητές) και οι γονείς των μαθητών την απαραίτητη προσαρμοστικότητα, για να καταστεί δυνατή η λειτουργία των σχολείων σε σύντομο χρόνο.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Δήμαρχος Ελασσόνας ανέφερε ότι από τον πρώτο έλεγχο που έχει διενεργηθεί, τα προβλήματα που εμφανίζονται στις σχολικές μονάδες τόσο της Α/βάθμιας όσο και της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης είναι πολλά και ο δήμος έχει ήδη καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις για την προσωρινή μεταστέγασή τους, προκειμένου να καταστεί εφικτή η επισκευή τους στο συντομότερο δυνατό χρόνο. «Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες και εργασίες μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να επιστρέψουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ασφαλείς στις αίθουσες διδασκαλίας το Σεπτέμβριο. Σε κάποια σχολεία, στα οποία οι ζημίες είναι μικρότερες, έχουν ήδη προγραμματιστεί εργασίες συντήρησης τις επόμενες 2 εβδομάδες. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, καθώς για πρώτη φορά στο Δήμο μας σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να ακολουθήσουν απογευματινό ωράριο. Πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στην κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο σεισμός, λαμβάνοντας υπόψιν ότι συνεχίζεται η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα και το πρώτιστο είναι η ασφάλεια των μαθητών και της σχολικής κοινότητας», δήλωσε ο κ. Γάτσας.

Τα σχολεία από τον μέχρι τώρα έλεγχο που έχουν υποστεί ζημιές και έχουν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλα πριν πραγματοποιηθούν επισκευές είναι τα εξής:

ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

ΠΟΤΑΜΙΑΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

ΠΟΤΑΜΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ

ΠΟΤΑΜΙΑΣ

ΕΠΑΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ-1Ο ΚΤΙΡΙΟ

ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

1Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ

3Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΟΥΝΟΥ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Α’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε σχολικά κτίρια του δήμου Ελασσόνας στις δημοτικές ενότητες Αντιχασίων, Τσαριτσάνης, Σαρανταπόρου, Λιβαδίου και Βερδικούσσιας, τα οποία αναμένεται να επισκεφτεί κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Για 2η χρονιά φέτος η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας διοργανώνει τμήματα άθλησης για όλους, τα οποία θα πραγματοποιή [ ... ]

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]