Δήμος Ελασσόνας: Ανανέωση στόλου με δύο νέα απορριμματοφόρα

Share

aporim29031

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχώρησε τις τελευταίες εβδομάδες ο Δήμος Ελασσόνας, με την αγορά δύο ολοκαίνουριων απορριμματοφόρων οχημάτων τύπου πρέσας χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων με σύστημα ανύψωσης κάδων και σύστημα πλύσης κάδων. Το κόστος απόκτησής τους ανέρχεται στο ποσό των 324.880,00 € (με ΦΠΑ) και η προμήθεια τους χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος Ελασσόνας ανανεώνει τον πεπαλαιωμένο στόλο του και τα νέα οχήματα αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της υπηρεσίας, καθώς ο υπάρχων στόλος οχημάτων θεωρείται γερασμένος και ξεπερασμένης τεχνολογίας.

Τα δύο νέα απορριμματοφόρα παρέδωσε η ανάδοχος εταιρεία «Βιομηχανία Ειδικών Κατασκευών Α. Καούσης Α.Ε» μετά από διεθνή διαγωνισμό στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ελασσόνας, παρουσία των αντιδημάρχων Γ. Κατσιούρα, Δ. Κουρουμπίνα, Ιω. Νάνου, του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ελασσόνας Ιππ. Τζιουμακλή, του Διευθυντή Περιβάλλοντος Κ. Αργυρίου και της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας Φ. Σαββίδου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τόνισε: «Η καθημερινότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα της διοίκησής μας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε με νέο εξοπλισμό να γίνει πιο εύκολη και πιο ασφαλής η δουλειά των εργαζομένων μας. Παραλάβαμε μία υπηρεσία καθαριότητας υποβαθμισμένη, υποστελεχωμένη και αναποτελεσματική. Ωστόσο, πετύχαμε σε λίγους μόλις μήνες να οργανώσουμε το στόλο και τις υπηρεσίες των εργαζομένων, να προσφέρουμε μέσα προστασίας και να αποδώσει η υπηρεσία τα μέγιστα. Η αγορά των νέων απορριμματοφόρων αναβαθμίζει την υπηρεσία καθαριότητας και κατ' επέκταση τις υπηρεσίες καθημερινότητας που προσφέρει ο δήμος. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει ακόμη περισσότερα οχήματα και εξοπλισμό, έτσι η αναβάθμιση των υπηρεσιών μας θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες».

Κατά την παράδοση των απορριμματοφόρων, παρουσία των υπαλλήλων του δήμου, δόθηκαν από τους υπευθύνους της εταιρείας οδηγίες για τη σωστή χρήση τους και έγινε παρουσίαση των δυνατοτήτων που έχουν τα νέα μηχανήματα.

aporim29032

aporim29033

aporim29034

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

article thumbnail

Επιστολή στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ζητώντας να πραγματοποιηθούν αυτοψίες και έλεγχοι  [ ... ]

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 05:16
Στην Ελασσόνα αύριο Τετάρτη Rapid Tests
article thumbnail

Στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00μ.μ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία [ ... ]

article thumbnail

ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΓΑΤΣΑΣ

article thumbnail

Σε χωριά της Ποταμιάς θα βρίσκονται αύριο Τρίτη 13 Απριλίου κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας, για δειγματοληπτικ [ ... ]