Νέα αρχιτεκτονική πρόταση για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας

Share

dimotikibiblioarxsxedia

ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΓΑΤΣΑΣ

Στην αρχιτεκτονική και λειτουργική αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας σε νέο χώρο θα προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δήμος Ελασσόνας, μετά τη σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας με την αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Χρ. Μητράκα για την κατάθεση αρχιτεκτονικών προτάσεων.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη ο Ελασσονίτης σχεδιαστής εσωτερικών και εξωτερικών χώρων κ. Κων. Φώλλας, ο οποίος θα συνεργαστεί με την κ. Μητράκα, προκειμένου να παρουσιάσουν μία ολοκληρωμένη πρόταση για την διαμόρφωση χώρου Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας, στο χώρο που στεγάζει σήμερα την ΑΕΝΟΛ Α.Ε.

Ο κ. Γάτσας δήλωσε με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης: «Ο Δήμος Ελασσόνας ξεκινά σήμερα μία δημιουργική συνεργασία με δύο νέους επαγγελματίες σχεδιαστές για την αναβάθμιση της δημοτικής βιβλιοθήκης και τη μεταστέγασή της στο Πνευματικό Κέντρο. Ο νέος διαμορφωμένος χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα την καταστήσει κέντρο έρευνας, πληροφόρησης και πολιτισμού. Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον την αρχιτεκτονική πρόταση των σχεδιαστών, που αν κρίνουμε από προηγούμενες δουλειές τους θα είναι άκρως εντυπωσιακή».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Ο Δήμος Ελασσόνας προτίθεται να προβεί σε μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας από το Πνευματικό Κέντρο Βασ. Κυλώνη στον πρώτο όροφο του κτηρίου του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας, όπου στεγάζεται σήμερα η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας. Σκοπός είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση και η ανανέωση της υποδομής, με επαναπροσδιορισμό του ρόλου και της λειτουργίας της, λαμβάνοντας υπόψη τους σύγχρονους προβληματισμούς μετά και την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης.

Οι δράσεις οι οποίες προτείνονται θα τη μετατρέψουν από απομονωμένη νησίδα σε ένα δυναμικό και σύγχρονο χώρο πληροφόρησης, έρευνας και πολιτισμού. Για την υλοποίηση του έργου ο Δήμος θα αναζητήσει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία στα οποία θα υποβάλει τις προτάσεις του.

Στα πλαίσια του αντικειμένου και σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας θα τεθούν οι βασικές αρχές και κατευθύνσεις που θα διέπουν το τελικό αποτέλεσμα. Το παραδοτέο θα περιλαμβάνει τη συνεργασία σε επίπεδο αρχιτεκτονικών σχεδίων και προμετρήσεων εξοπλισμού και κατασκευών, ώστε να μπορεί η τεχνική υπηρεσία να εκπονήσει οριστική μελέτη και να την υποβάλει προς έγκριση σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα, στον πρώτο όροφο του κτηρίου (πρόσβαση ισογείου από την οδό Δημάρχου Χρ. Βλαχοδήμου) όπου θα διαμορφωθεί ο χώρος της βιβλιοθήκης, διατίθενται συνολικά τέσσερις αίθουσες, δύο χώροι για τουαλέτες και ένας χώρος τουαλέτας ΑμεΑ. Το συνολικό εμβαδόν των χώρων αυτών είναι 225,60 τ.μ. (χωρίς τις εξωτερικές τοιχοποιίες). Ο νέος σχεδιασμός της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει αναγνωστήριο, αίθουσα τεχνολογίας, αναγνωστήριο για παιδιά και μια αίθουσα για το διοικητικό και βιβλιοθηκονομικό προσωπικό.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με ιδιαίτερη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πολιτών και επισκεπτών ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ελασσόνας, στο πλαίσιο του Ελασσονίτι [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του έργου «Συντήρηση Στέγης Δημοτικού Σχολείου Μικρού Ελευθεροχωρίου», συνολικού προϋπολογισμού 36.995,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.), το οπ [ ... ]

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 14:04
Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Τσαριτσάνη
article thumbnail

Τιμή στον Ιερομάρτυρα Ιωσήφ Ρωγών με αφορμή τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου

article thumbnail

  Σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα και του Αντιδημάρχου Π [ ... ]