Την επισκευή του Λυκείου Δομενίκου χρηματοδοτεί η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Share

enisxyshped3

Την μελέτη επισκευής και την εκτέλεση των επισκευαστικών εργασιών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Δομενίκου, που έχει πληγεί από το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, αναλαμβάνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ Θεσσαλίας) μετά από αίτημα του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Αθ. Νασιακόπουλος και το Δ.Σ. της Ένωσης ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του δημάρχου στη συνεδρίαση της 8/4/2021, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ελασσόνας με το ποσό των 25.000 € για τη χρηματοδότηση της εκπόνησης μελέτης και της αποκατάστασης των ζημιών στο κτήριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Δομενίκου.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΠΕΔ Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλο, στο σχολικό κτήριο του Δομενίκου, παρουσία του κ. Γάτσα, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις ζημιές που προκλήθηκαν και τις εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν, ώστε να καταστεί σε σύντομο χρόνο ασφαλές και λειτουργικό το σχολείο. Στη επίσκεψη παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρας, η γεν. γραμματέας της ΠΕΔ κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της κοινότητας Δομενίκου κ. Στ. Ψωμιάδης και ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ κ. Ελ. Φουρκιώτης.

Σε δήλωσή του ο κ. Γάτσας τόνισε: «Η οικονομική ενίσχυση από την ΠΕΔ Θεσσαλίας αποτελεί απόδειξη του ενδιαφέροντος των μελών της για την ενίσχυση της πληγείσας περιοχής και την στήριξη του δήμου μας. Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον πρόεδρο κ. Νασιακόπουλο και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς από την πρώτη στιγμή έδειξαν ενδιαφέρον για τα προβλήματα που προέκυψαν από το σεισμό και η οικονομική ενίσχυση δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο σχολείο Δομενίκου, μια μεγάλη σχολική μονάδα, που εξυπηρετεί όλα τα χωριά της δημοτικής ενότητας Ποταμιάς και αριθμεί 158 μαθητές».

enisxyshped1   enisxyshped2  

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

16 ολοκληρωμένες συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό

article thumbnail

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου το απόγευμα στο Δημαρχείο Ελασσόνας, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας, στ [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα έργα συντήρησης και βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Ελασσόνας, τα οποία υλοποιήθηκαν χάρη στη χρηματοδότηση ύψους 149.878,80 [ ... ]

article thumbnail

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας ανακοινώνεται ότι:

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας παρακολουθώντας διαχρονικά το θέμα πιστοποίηση ως ΠΟΠ «Αρνάκι - Κατσικάκι Ελασσόνας» και λαμβάνοντας υπόψη και την συγκυρία αναφορικά με την αι [ ... ]