Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ίντερνετ για τους σεισμόπληκτους

Share

wificamp3

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης δικτύων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο από το Δήμο Ελασσόνας στις κοινότητες Μεσοχωρίου, Βλαχογιαννίου, Αμουρίου και Πραιτωρίου, όπου έχουν στηθεί συγκροτήματα προσωρινής στέγασης (camp) για την κάλυψη των αναγκών των σεισμοπλήκτων.

Για την εφαρμογή ολοκληρωμένης λύσης Wi-Fi δικτύου στα τέσσερα camp ο Δήμος Ελασσόνας αξιοποιεί την υψηλή τεχνολογία της εταιρείας σταθερής και κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη στην περιοχή, συνδυάζοντας τις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας με τις πολύ υψηλές ταχύτητες κινητής τηλεφωνίας.

Σκοπός της εγκατάστασης των δύο (2) ξεχωριστών ασύρματων δικτύων ίντερνετ wifi σε κάθε camp, είναι η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών που βρίσκονται εκτός των κατοικιών τους και διαμένουν σε προσωρινές κατοικίες (οικίσκους), καθώς και η εξυπηρέτηση των μαθητών.

Το ένα δίκτυο θα είναι ανοιχτό για όλους τους κατοίκους:

• Όνομα δικτύου: Dimoselassonas (δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης)

Ενώ το δεύτερο δίκτυο θα είναι μόνο για τους μαθητές και την τηλεκπαίδευσή τους, στο οποίο θα δίνεται προτεραιότητα σε περίπτωση που υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα:

• Όνομα δικτύου: Ekpaideusi (όσοι ενδιαφέρονται για τον κωδικό της τηλεκπαίδευσης πρέπει να κάνουν αίτηση με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή στεκόμαστε δίπλα στους συνδημότες μας που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν. Ένα από τα πρώτα θέματα που μας απασχόλησε είναι η συμμετοχή των μαθητών στην τηλεκπαίδευση μέσω ενός αξιόπιστου ασύρματου δικτύου, για να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα στα μαθήματά τους, καθώς επίσης και η ηλεκτρονική επικοινωνία με τους φορείς, η πληροφόρηση των πληγέντων και η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων προς το Δημόσιο ή τις τράπεζες. Η διαμονή στα camp δεν είναι εύκολη, αλλά οι παροχές προς τους πληγέντες πρέπει να είναι οι καλύτερες δυνατές. Ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα τους μέχρι να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους».

wificamp4

wificamp1   wificamp2

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

article thumbnail

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

article thumbnail

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

article thumbnail

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ | 27 Ιουνίου - 1 Ιουλίου 2021

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 11:03
Έκτακτο Δελτίο Κακοκαιρίας EMY
article thumbnail

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ