Στο Δήμο Ελασσόνας η διεξαγωγή του 12ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θεσσαλών

Share

Pagosmio12Elassona

Η Ελασσόνα γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών

Μια σημαντική διοργάνωση το «12ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών» θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ελασσόνας στις 7 & 8 Αυγούστου 2021, στην πόλη της Ελασσόνας και στην ορεινή κοινότητα Λιβαδίου.

Ο Δήμος Ελασσόνας ως συνδιοργανωτής έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες και περιμένει να φιλοξενήσει όλους τους συμμετέχοντες στην πόλη της Ελασσόνας το Σάββατο 7 Αυγούστου, όπου θα γίνει και η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, με φετινή θεματολογία: «Την ανάδειξη και προώθηση της ελληνικής φέτας και των άλλων προϊόντων της περιοχής ανά τον κόσμο, καθώς και του ορεινού πλούτου του Ολύμπου».

Τη σημαντική αυτή ετήσια ευκαιρία αναμένουν όλοι οι Θεσσαλοί, αλλά και οι απόδημοι της Θεσσαλίας που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου, ώστε να συναντηθούν, να συνεδριάσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να οραματιστούν, να βιώσουν πολιτιστικές δράσεις, αλλά και να αναδείξουν τις ποικιλόμορφες ομορφιές της Θεσσαλικής γης.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του «12ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θεσσαλών» ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας δήλωσε τα εξής: «Είναι ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμε μια τόσο σημαντική διοργάνωση στην πόλη μας. Το φετινό συνέδριο δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί κάπου αλλού, καθώς το φετινό θέμα είναι άριστα συνδεδεμένο με την περιοχή μας και τα προϊόντα της. Η συνεργασία μας με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών και τον πρόεδρο της τον κ. Διαμαντή Γκίκα, είναι άριστη και συνεχείς, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατό καλύτερη προβολή του τόπου μας, των ανθρώπων της και των αξιόλογων προϊόντων τους μέσα από ποικίλες δράσεις. Το φετινό συνέδριο θεωρούμε ότι θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία, στην τουριστική προώθηση και προβολή, καθώς και στη γενικότερη αναζωογόνηση της περιοχής».

Το πρόγραμμα του φετινού συνεδρίου έχει ως εξής:

Σάββατο 07 Αυγούστου 2021

 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. : Συνέδριο στο πολιτιστικό κέντρο Ελασσόνας

Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη»

 19:00 μ.μ. – 20:30 μ.μ. : Γενική συνέλευση για τα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου – Δημαρχείο Ελασσόνας

 21:00 μ.μ. – 24:00 μ.μ. : Πολιτιστική βραδιά με ζωντανή ορχήστρα

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Κυριακή 08 Αυγούστου 2021

 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. Ψυχαγωγική εκδρομή – Γνωριμία με παραγωγούς και προϊόντα της περιοχής

Λιβάδι Ολύμπου

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας στο πλαίσιο εορτασμού της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα διάλεξη της Καθηγήτριας Ιστορί [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, για την ενίσχυση της κοινωνικής κα [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας ενημερώνει τους πολίτες ότι ξεκίνησε η απογραφή κτιρίων στο δήμο, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε όλους τους Δή [ ... ]

article thumbnail

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα έως 31/10/2021

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 06:55
Νέος αντιδήμαρχος Ελασσόνας ο Γ. Καριπίδης
article thumbnail

Νέος αντιδήμαρχος σε θέματα υγείας ορίστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Καριπίδης.