Συνάντηση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Γάτσα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας

Share

dioikitispyrosvestikistsolakis

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ελασσόνας λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Συνάντηση με το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λάρισας Πύραρχο Σάββα Τσολάκη, είχε στη Λάρισα ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με θέμα την πολιτική προστασία και το συντονισμό των ενεργειών λόγω έκτακτης ανάγκης που μπορεί να προκύψει από τον καύσωνα που πλήττει όλη τη χώρα και την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών. Λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς έγινε εκτενής αναφορά στα θέματα που άπτονται της συνεργασίας του δήμου Ελασσόνας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο δήμαρχος αφού ευχαρίστησε το διοικητή της Πυροσβεστικής, εξήρε το έργο των πυροσβεστών λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι προασπίζουν την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες καθώς και το περιβάλλον, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία δύσκολα ή έκτακτα περιστατικά υπερβάλλοντας εαυτόν.

«Η διαρκής συνεργασία υπηρεσιών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε κάθε έκτακτη περίπτωση» συμπλήρωσε ο κ. Γάτσας «δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα και αποτρέπει τα χειρότερα, καθώς όλοι είναι σε ετοιμότητα, ώστε να ανταποκριθούν στις έκτακτες περιπτώσεις με όλα τα μέσα και πόρους που διαθέτουν».

Με τη σειρά του ο Διοικητής κ. Τσολάκης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η Πολιτική Προστασία στο δήμο Ελασσόνας και επισήμανε την καθοριστική συμβολή στην ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων όπου χρειάζεται, με μηχανήματα έργου, όπως το συμβάν με την πυρκαγιά προ ολίγων ημερών στο Αγιονέρι.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας στο πλαίσιο εορτασμού της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα διάλεξη της Καθηγήτριας Ιστορί [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, για την ενίσχυση της κοινωνικής κα [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας ενημερώνει τους πολίτες ότι ξεκίνησε η απογραφή κτιρίων στο δήμο, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε όλους τους Δή [ ... ]

article thumbnail

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα έως 31/10/2021

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 06:55
Νέος αντιδήμαρχος Ελασσόνας ο Γ. Καριπίδης
article thumbnail

Νέος αντιδήμαρχος σε θέματα υγείας ορίστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Καριπίδης.