Δωρεάν παροχές σε εγκύους στις δημοτικές ενότητες Αντιχασίων, Σαρανταπόρου, Καρυάς

Share

hopegenesis

Δωρεάν παροχές σε εγκύους στις δημοτικές ενότητες Αντιχασίων, Σαρανταπόρου, Καρυάς


Την ένταξη των δημοτικών ενοτήτων Αντιχασίων, Σαρανταπόρου και Καρυάς στο πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, αποδεχόμενο την πρόταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε εγκύους των παραπάνω περιοχών με στόχο την σταδιακή αύξηση των γεννήσεων και την υποστήριξη του γηγενούς πληθυσμού.

H HOPEgenesis είναι μία Ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και τη στήριξη της οικογένειας στην Ελλάδα.

Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας, τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κάλυψη όλων των εξόδων κύησης, τοκετού, μεταφοράς και διαμονής των εγκύων σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα. Οι περιοχές που εντάσσονται παρουσιάζουν αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων και οι γυναίκες-κάτοικοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές-μαιευτικές υποδομές. Σκοπός του προγράμματος είναι όλες οι γυναίκες να έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στη μητρότητα, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους και την οικονομική τους κατάσταση.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βαδίζει προς δημογραφικό αδιέξοδο. Οι στατιστικές έρευνες του ΟΗΕ για τις πληθυσμιακές μεταβολές των χωρών, δείχνουν ότι το αρνητικό πρόσημο των γεννήσεων θα οδηγήσει στην πτώση του Ελληνικού πληθυσμού από 10.000.000 σε 6.000.000 - 8.000.000 έως το 2050 και από τα 8.000.000 κατοίκων το 2050, το 36% θα είναι άνω των 65 ετών.

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 420 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.

Ο Δήμος Ελασσόνας έθεσε υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα δράσης της HOPEgenesis για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας στο τηλέφωνο 2493350245.

 

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Για 2η χρονιά φέτος η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας διοργανώνει τμήματα άθλησης για όλους, τα οποία θα πραγματοποιή [ ... ]

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]