Μεγάλες οι ζημιές που προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι χθες βράδυ στο Δήμο Ελασσόνας

Share
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12/8/2021
zimies640

Ν.Γάτσας: «Άμεση κινητοποίηση του δήμου με όλο τον μηχανισμό»

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από το ξαφνικό μπουρίνι χθες βράδυ στο Δήμο Ελασσόνας. Ο δυνατός αέρας, σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση και την χαλαζόπτωση, κατέστρεψε πολλές καλλιέργειες, δημιούργησε ζημιές σε σταβλικές εγκαταστάσεις και κατέστρεψε πολλές δεντροκαλλιέργειες.

Με την καθοδήγηση του δημάρχου κ. Γάτσα και όλων των αρμόδιων αντιδημάρχων, ολονύκτια ήτανε η μάχη που έδωσαν τα συνεργεία του δήμου με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να απομάκρυναν όλα τα πεσμένα δένδρα, τα σπασμένα κλαδιά αλλά και τα φερτά υλικά που βρέθηκαν στο οδικό δίκτυο του δήμου, καθώς και μέσα στην πόλη της Ελασσόνας, σε δρόμους, πλατείες και αύλειους χώρους.

Μεγάλος αριθμός κοινοτήτων έμειναν χωρίς ρεύμα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, και η ΔΕΔΔΗΕ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες άμεσα, αλλά και να τροφοδοτηθούν με ρεύμα τα αντλιοστάσια του δήμου, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να αδειάσουν οι δεξαμενές νερού.

Με το πρώτο φως της ημέρας, φάνηκαν ακόμα περαιτέρω οι ζημιές σε καλλιέργειες, οι οποίες έφεραν σε απόγνωση τους παραγωγούς οι οποίοι βλέπουν τις παραγωγές τους να έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά λίγο πριν την συγκομιδή των προϊόντων τους.

Σε δήλωση του ο κ. Γάτσας τόνισε: «Είμαστε για ακόμα μια φορά θεατές πρωτόγνωρων φαινομένων για την περιοχή μας. Οι ζημιές που προκλήθηκαν με τις πτώσεις δέντρων και κλαδιών, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου και να υπάρχει ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών. Είναι λυπηρό ωστόσο να βλέπουμε τους κόπους των καλλιεργητών και των παραγωγών της περιοχής μας να πλήττονται για ακόμη μια φορά. Ως δήμος θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενημερωθούν τα αρμόδια υπουργεία για τις ζημιές που έχουν προκληθεί και να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι μας».

zimies219   zimies443

zimies537   zimies542

zimies785   zimies848

zimies906   zimies933

zimies5557   zimies6175

zimies9803   zimies481889

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Πρόστιμο 20 € για εκπρόθεσμες δηλώσεις

article thumbnail

Μετά από ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ Ελασσόνας σας ενημερώνουμε ότι για την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος στην πόλη της Ελασσόνας και σε π [ ... ]

article thumbnail

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας, ο Δήμος Ελασσόνας έχει πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίο [ ... ]

article thumbnail

Να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους πριν από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου καλεί ο Δήμος Ελασσόνας τους αρδευτές που οφείλουν και θα κληθούν μέσα στις επόμενε [ ... ]

article thumbnail

Δευτέρα 15 Απριλίου, ώρα 19:00, Αίθουσα ΚΔΒΜ Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας