Προχωρά η βελτίωση του δρόμου Μαμαλής από το Δήμο Ελασσόνας

Share

mamali229

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Αυτοψία στο δρόμο Βερδικούσιας – Μαμαλής, όπου πραγματοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης και πλήρους ασφαλτόστρωσης, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον δημοτικό σύμβουλο Δ.Ε. Βερδικούσιας Κων. Δήμκο και τους κοινοτικούς συμβούλους Κων. Ιγγλέζο και Ευθ. Κατήνα.

Ο κ. Γάτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία εξέλιξη του έργου, που περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, εργασίες τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης και σήμανσης-ασφάλειας του υφιστάμενου δρόμου της Κοινότητας Βερδικούσιας από τη θέση «Γουμαρόβρυση» έως τη θέση «Ντουμ Σέλωμα»/«Μαμαλή» μήκους 3.540,00 μ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το ποσό των 433.915,52 €.

Το έργο δεν εξυπηρετεί μόνο τους αγρότες και δασεργάτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης, αλλά και έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών που καθ' όλη τη διάρκεια του έτους ανεβαίνουν στο πανέμορφο δάσος της Μαμαλής για λόγους αναψυχής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο έργο ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Με την έναρξη των εργασιών για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Βερδικούσια - Μαμαλή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το έργο βασίζεται σε μελέτη που εκπόνησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου Ελασσόνας με την καθοδήγηση και επίσπευση του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Δημ. Καρανίκα, καθώς η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε ξεκινήσει καν τη μελέτη και διαφαινόταν ότι θα χανόταν η χρηματοδότηση λόγω της σύντομης προθεσμίας. Αφού λοιπόν εξασφαλίσαμε σύντομη παράταση από το Υπουργείο Υποδομών και τον τότε γενικό γραμματέα κ. Κων. Καραγιάννη, τον οποίο συνάντησα προσωπικά στο Τεχνικό Επιμελητήριο στη Λάρισα, ακολούθησε μία εναγώνια προσπάθεια από τη Διοίκησή μας να εκπονηθεί η μελέτη, να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και να δημοπρατηθεί. Φαίνεται ότι κάποιοι τοπικοί παράγοντες δεν θέλουν ακόμα να παραδεχτούν ποιος αποφάσισε να γίνει το έργο και ποιος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να είναι σήμερα σε εξέλιξη, αλλά κομπάζουν για τη δήθεν εξασφάλιση της χρηματοδότησης, όταν η χρηματοδότηση είναι το μόνο εύκολο για έναν δήμο να εξασφαλίσει, όταν φυσικά υπάρχουν οι αντίστοιχες μελέτες. Ας μας απαντήσουν λοιπόν, γιατί δεν υπήρχε η μελέτη για το έργο της ασφαλτόστρωσης Μαμαλής, όταν αναλάβαμε; Μπορούσε να γίνει το έργο χωρίς τη μελέτη που ετοιμάσαμε; Κάνουν δημόσιες σχέσεις εκμεταλλευόμενοι τη δουλειά των άλλων; Λίγη ντροπή!».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας στο πλαίσιο εορτασμού της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα διάλεξη της Καθηγήτριας Ιστορί [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, για την ενίσχυση της κοινωνικής κα [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας ενημερώνει τους πολίτες ότι ξεκίνησε η απογραφή κτιρίων στο δήμο, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε όλους τους Δή [ ... ]

article thumbnail

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα έως 31/10/2021

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 06:55
Νέος αντιδήμαρχος Ελασσόνας ο Γ. Καριπίδης
article thumbnail

Νέος αντιδήμαρχος σε θέματα υγείας ορίστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Καριπίδης.