«Ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γ. Καριπίδης για την αύξηση των κρουσμάτων»

Share

karipidis 

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Λάρισας, πρέπει να σημάνει συναγερμό και στον Δήμο Ελασσόνας. Ο άμεσος υγειονομικός κίνδυνος στον γενικό πληθυσμό και ειδικά στα σχολεία, σηματοδοτούν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Η Δημοτική Αρχή και το ΚΕΠ Υγείας στα πλαίσια των ευθυνών τους, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, επισημαίνουν τι πρέπει να γνωρίζουμε:

-Ο κίνδυνος παρενεργειών, ειδικά θρομβώσεων, είναι πολλαπλάσιος σε περίπτωση νόσησης, συγκεκριμένα τουλάχιστον 8 φορές μεγαλύτερος. Με απλά λόγια όταν κάποιος νοσήσει από Covid-19, κινδυνεύει να υποστεί θρόμβωση πολύ συχνότερα, παρά μετά τον εμβολιασμό του.

-Όταν κάποιος νοσήσει και είναι εμβολιασμένος θα αναρρώσει εύκολα και δεν θα νοσηλευθεί στην εντατική ούτε θα κινδυνεύσει η ζωή του.

-Όταν είμαστε εμβολιασμένοι σε υψηλά ποσοστά περιορίζουμε τον κίνδυνο μεταλλάξεων. Όταν είμαστε ανεμβολίαστοι ο ιός κυριολεκτικά «ΑΛΩΝΙΖΕΙ». Όχι μόνο νοσούμε, αλλά δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ και να γίνεται διαρκώς και πιο επικίνδυνος.

-Οι ευάλωτοι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους και να τηρούν τις αποστάσεις.

-Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ζητάμε σαν Δημοτική Αρχή και ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ελασσόνας, η πολιτεία να εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης και πειθούς όλων των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, σεβόμενη τις δημοκρατικές αρχές και τα εργασιακά δικαιώματα όλων.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Τη σύμβαση για τη δημιουργία νέων θέσεων ταφής σε έξι κοιμητήρια του Δήμου Ελασσόνας και εργασίες συντήρησης σε τρία από αυτά υπέγραψε πρόσφατα ο δήμαρχος Ελασσό [ ... ]

article thumbnail

Σε μια κίνηση διαφάνειας και εκσυγχρονισμού του μητρώου αρδευτών του Δήμου Ελασσόνας για το 2022, προχώρησε η δημοτική αρχή, δημοσιεύοντας τα στοιχεία αρδευόμενων  [ ... ]

article thumbnail

Νέα χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Ελασσόνας με το ποσό των 255.905,76 € για το έργο «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων».

article thumbnail

Κατάθεση νέας συμπληρωματικής πρότασης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»

article thumbnail

Κυριακή 22 Μαΐου 2022 | Καρυά Ολύμπου