«Ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γ. Καριπίδης για την αύξηση των κρουσμάτων»

Share

karipidis 

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Λάρισας, πρέπει να σημάνει συναγερμό και στον Δήμο Ελασσόνας. Ο άμεσος υγειονομικός κίνδυνος στον γενικό πληθυσμό και ειδικά στα σχολεία, σηματοδοτούν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Η Δημοτική Αρχή και το ΚΕΠ Υγείας στα πλαίσια των ευθυνών τους, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, επισημαίνουν τι πρέπει να γνωρίζουμε:

-Ο κίνδυνος παρενεργειών, ειδικά θρομβώσεων, είναι πολλαπλάσιος σε περίπτωση νόσησης, συγκεκριμένα τουλάχιστον 8 φορές μεγαλύτερος. Με απλά λόγια όταν κάποιος νοσήσει από Covid-19, κινδυνεύει να υποστεί θρόμβωση πολύ συχνότερα, παρά μετά τον εμβολιασμό του.

-Όταν κάποιος νοσήσει και είναι εμβολιασμένος θα αναρρώσει εύκολα και δεν θα νοσηλευθεί στην εντατική ούτε θα κινδυνεύσει η ζωή του.

-Όταν είμαστε εμβολιασμένοι σε υψηλά ποσοστά περιορίζουμε τον κίνδυνο μεταλλάξεων. Όταν είμαστε ανεμβολίαστοι ο ιός κυριολεκτικά «ΑΛΩΝΙΖΕΙ». Όχι μόνο νοσούμε, αλλά δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ και να γίνεται διαρκώς και πιο επικίνδυνος.

-Οι ευάλωτοι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους και να τηρούν τις αποστάσεις.

-Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ζητάμε σαν Δημοτική Αρχή και ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ελασσόνας, η πολιτεία να εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης και πειθούς όλων των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, σεβόμενη τις δημοκρατικές αρχές και τα εργασιακά δικαιώματα όλων.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ορκίστηκε ενώπιον του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, νέος Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανέας ο κ. Γεώργιος Κουτσιώρας.

article thumbnail

Συνάντηση με το νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας κ. Ελευθέριο Μουλτσιά, είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, στον οποίο ευχήθη [ ... ]

article thumbnail

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Ιωάννης Καριπίδης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και είχε συνάντηση με την Διευθύντρια του Κ.Υ. Ελασ [ ... ]

article thumbnail

Τα μέγιστα απέδωσε και φέτος η συνεργασία του Δήμου Ελασσόνας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συντήρηση της αγροτικής και δασικής οδοποιίας σε κοινότητες των  [ ... ]

article thumbnail

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την έναρξη της δημοτικής περιόδου, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας παρουσιάζει έναν απολογισμό των πεπραγμένω [ ... ]