«Ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γ. Καριπίδης για την αύξηση των κρουσμάτων»

Share

karipidis 

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Λάρισας, πρέπει να σημάνει συναγερμό και στον Δήμο Ελασσόνας. Ο άμεσος υγειονομικός κίνδυνος στον γενικό πληθυσμό και ειδικά στα σχολεία, σηματοδοτούν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Η Δημοτική Αρχή και το ΚΕΠ Υγείας στα πλαίσια των ευθυνών τους, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, επισημαίνουν τι πρέπει να γνωρίζουμε:

-Ο κίνδυνος παρενεργειών, ειδικά θρομβώσεων, είναι πολλαπλάσιος σε περίπτωση νόσησης, συγκεκριμένα τουλάχιστον 8 φορές μεγαλύτερος. Με απλά λόγια όταν κάποιος νοσήσει από Covid-19, κινδυνεύει να υποστεί θρόμβωση πολύ συχνότερα, παρά μετά τον εμβολιασμό του.

-Όταν κάποιος νοσήσει και είναι εμβολιασμένος θα αναρρώσει εύκολα και δεν θα νοσηλευθεί στην εντατική ούτε θα κινδυνεύσει η ζωή του.

-Όταν είμαστε εμβολιασμένοι σε υψηλά ποσοστά περιορίζουμε τον κίνδυνο μεταλλάξεων. Όταν είμαστε ανεμβολίαστοι ο ιός κυριολεκτικά «ΑΛΩΝΙΖΕΙ». Όχι μόνο νοσούμε, αλλά δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ και να γίνεται διαρκώς και πιο επικίνδυνος.

-Οι ευάλωτοι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους και να τηρούν τις αποστάσεις.

-Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ζητάμε σαν Δημοτική Αρχή και ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ελασσόνας, η πολιτεία να εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης και πειθούς όλων των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, σεβόμενη τις δημοκρατικές αρχές και τα εργασιακά δικαιώματα όλων.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους πριν από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου καλεί ο Δήμος Ελασσόνας τους αρδευτές που οφείλουν και θα κληθούν μέσα στις επόμενε [ ... ]

article thumbnail

Δευτέρα 15 Απριλίου, ώρα 19:00, Αίθουσα ΚΔΒΜ Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας

article thumbnail

Πρόσκληση σε νέους και νέους να εγγραφούν στο μητρώο νέων για τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων απηύθυναν σήμερα με συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε  [ ... ]

article thumbnail

Τη νέα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ελασσόνας εξέλεξε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, η οποία αποτελείται από δραστήριες γυναίκε [ ... ]

article thumbnail

Τη σύμβαση του εμβληματικού έργου «Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημόσιου χώρου για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) του Δήμου Ελασσόνας» υπέγραψαν  [ ... ]