Ο Δήμος Ελασσόνας τιμά τη Μάχη Σαρανταπόρου

Share

maxisarantaporou

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 109 χρόνων από τη νικηφόρα Μάχη Σαρανταπόρου της 9ης Οκτωβρίου 1912, ο Δήμος Ελασσόνας τιμά τη μνήμη των πεσόντων με μία λιτή τελετή το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στο Σαραντάπορο.

Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας Σαρανταπόρου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στη μνήμη των πεσόντων Αξιωματικών και Στρατιωτών.

Η μάχη του Σαρανταπόρου θεωρείται ως η αποφασιστικότερη του πρώτου βαλκανικού πολέμου και αυτή που εξασφάλισε την νίκη στον ελληνικό στρατό και συνέβαλε στην υποχώρηση και αιχμαλωσία του οθωμανικού.

Από στρατιωτικής απόψεως παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνον για τη σκληρότητα που την χαρακτήρισε, αλλά και για τον εντυπωσιακό ελιγμό που πραγματοποίησε ο ελληνικός στρατός προκειμένου να υπερφαλαγγίσει τον οθωμανικό.

Παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον διότι οι σχετικές ελλείψεις των Οθωμανών ανέδειξαν την τεράστια σημασία των διαβιβάσεων και την αξία της πληροφορίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Ώρα 09:30 - Επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας Σαρανταπόρου

Ώρα 09:45 - Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ευρεία σύσκεψη για την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, την οποία εκπονεί κοινοπραξία μελετητικών γραφείων πραγματοποιήθηκ [ ... ]

Σάββατο 09 Ιουλίου 2022 07:41
Έρχονται οι «ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 3»
article thumbnail

article thumbnail

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών απ' όλη τη χώρα και τον κόσμο θα διεξαχθεί και φέτος ο Faethon Skyrace «Απόστολος Τσουρέκας», την Κυριακή 10 Ιουλίου στην ορεινή κοινότητ [ ... ]