Ν. Γάτσας: «Κανένας άστεγος δεν στερείται της αναγκαίας συνδρομής από τον Δήμο»

Share

kapidimouelassonas

Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας» απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση γνωρίζει καλά ότι η Διοίκηση του Δήμου Ελασσόνας έχει επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα της κοινωνικής προστασίας, ειδικά στην προστασία των ευπαθών ομάδων, στις οποίες περιλαμβάνονται άστεγοι συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή κατοικία.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης θέλω να ενημερώσω μεταξύ άλλων τους συμπολίτες μου ότι:

 Ο Δήμος Ελασσόνας μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας έχει αξιοποιήσει ήδη το ποσό των 50.000,00 ευρώ από την κληρονομιά Αντώνη και Στέλλας Κύρκου για τη χρηματική ενίσχυση απόρων συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν είχαν λάβει ποτέ άλλοτε χρηματική ενίσχυση από τον Δήμο.

 Ο ΟΚΠΑΠ διένειμε συσσίτιο σε περισσότερους από 90 συμπολίτες μας στις κοινότητες του Δήμου καθ΄όλη την περίοδο των περιοριστικών μέτρων.

 Δρομολογήσαμε τη δημιουργία Κέντρου Ημέρας – Υπνωτήριο - Στεγνωτήριο στο χώρο που στεγάζει σήμερα τον Β' παιδικό σταθμό, για όσους διαβιούν σε πρόχειρα καταλύματα ή κατοικίες που δεν διαθέτουν επαρκείς υποδομές.

 Ενημερώνουμε μέσω του Κέντρου Κοινότητας τους πολίτες που βιώνουν συνθήκες αστεγίας και τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος στέγασης.

 Ενισχύουμε το Κέντρο Κοινότητας με δύο επιπλέον εργαζόμενους για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας σε ηλικιωμένους και οικογένειες με κοινωνικά προβλήματα.

 Διαθέτουμε θερμαινόμενη ή κλιματιζόμενη αίθουσα στο ΚΑΠΗ Ελασσόνας για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων τις ημέρες που επικρατούν ακραίες συνθήκες καύσωνα ή παγετού.

 Αναθέσαμε τον περασμένο μήνα την παροχή υπηρεσιών με τίτλο «Σύνταξη σχεδίου δράσης για την παρακολούθηση και την κοινωνική στήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού Δήμου Ελασσόνας» με στόχο τη διερεύνηση, καταγραφή, παρακολούθηση και σχεδιασμό δράσεων κοινωνικής στήριξης ευάλωτων ομάδων (ΑμεΑ, άστεγοι, άποροι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι, κοινωνικά αποκλεισμένοι κ.α.) στην επικράτεια του Δήμου Ελασσόνας

 Συμμετέχουμε σε προγράμματα απασχόλησης ευάλωτων ομάδων προσλαμβάνοντας εργαζόμενους που χρειάζονται κοινωνική προστασία και στήριξη.

Με βάση τα παραπάνω, κανένας άστεγος συμπολίτης μας δεν στερείται της αναγκαίας συνδρομής από τον Δήμο.

Θα προτιμούσαμε βέβαια η κριτική της αντιπολίτευσης να συνοδεύεται από ολοκληρωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις και να μην περιορίζεται σε γενικές υποδείξεις, καθώς ως οργανισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είμαστε υποχρεωμένοι να κινούμαστε εντός του θεσμικού πλαισίου που ορίζει ο νόμος και δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κεντρικό κράτος και τις δομές του».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ανοιχτός διαγωνισμός για το έργο προϋπολογισμού 128.600,00 €

article thumbnail

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ελασσόνας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση στον πρώην δήμαρχο κ. Ευαγγέλου:

article thumbnail

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

article thumbnail

Συνάντηση με μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας είχε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί από [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ελασσονιτών «Δίκτυο Περραιβία» και την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, διοργ [ ... ]