Δήλωση Δημάρχου σχετικά με την γυναικοκτονία

Share

gatsas102021

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν . Γάτσας εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη δολοφονία της Βίκυς Μπαζούκη στον χώρο εργασίας της, με καταγωγή από το Λιβάδι Ελασσόνας,η οποία εξέπνευσε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

"Άλλη μία γυναικοκτονία η οποία συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία, έρχεται να συμπληρώσει τον θλιβερό κατάλογο των αδόκητα δολοφονημένων γυναικών στην Ελλάδα, θυμάτων έμφυλης βίας.

Αυτή τη φορά, το φαινόμενο της έμφυλης βίας έρχεται να πλήξει δυστυχώς, και τη δική μας τοπική κοινωνία, για το οποίο η θλίψη μας είναι βαθύτατη.

Καταδικάζουμε κάθε έγκλημα που στρέφεται κατά της ζωής, καθώς και τα εγκλήματα αυτής της μορφής βίας.

Παράλληλα, στέκουμε στο πλευρό της οικογένειας, αλλά και κάθε γυναίκας που υφίσταται αυτή τη μορφή βίας.

Ως Δήμος Ελασσόνας έχουμε λάβει την πρωτοβουλία να παρέχουμε κάθε σχετική βοήθεια και υποστήριξη στις γυναίκες και τις οικογένειές τους που έχουν αυτή την ανάγκη.

Τέλος, εκφράζουμε την οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της συμπατριώτισσάς μας, με την ευχή, να μην ξαναθρηνήσουμε άλλα τέτοια θύματα".

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Απριλίου 2025, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας, η εκδήλωση διαβούλευσης στο πλαίσ [ ... ]

article thumbnail

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας, διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη 10 Απριλίου, έναν συμβολικό περίπατο [ ... ]

article thumbnail

Εγκυμοσύνη και θηλασμός – Παρουσίαση προγράμματος HOPEgenesis

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Εκπαιδευτικών Δομών, Βιβλιοθηκών, Παιδικών χαρών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Ελασσόνας, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου,  [ ... ]

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας προσφέρει φέτος σε οικογένειες - ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου το Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης [ ... ]