Φ. Καρκαβανίδου από Λιβάδι: «Να γνωρίσουν όλοι τις κοινωνικές παροχές του δήμου»

Share

karkabanidoulivadi1

Στην κοινότητα Λιβαδίου βρέθηκε προ ημερών η αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας και εξυπηρέτησης του πολίτη του Δήμου Ελασσόνας κ. Φρόσω Καρκαβανίδου - Σκρέτα, προκειμένου να συζητήσει με αιρετούς και πολίτες τις κοινωνικές παροχές του Δήμου και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους από τους κατοίκους σε όλες τις κοινότητες.

Την κ. Καρκαβανίδου υποδέχτηκε στο Λιβάδι ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ευάγγελος Σιάτρας και το μέλος του τοπικού συμβουλίου κ. Κώστας Ψαλλίδας, ενώ παρών στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λιβαδίου, ήταν ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και αναπληρωτής δημάρχου κ. Δημήτρης Καρανίκας.

Η συνάντηση είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες εστίασαν σε θέματα κοινωνικής στήριξης των ευάλωτων ομάδων, όπως ηλικιωμένων και ΑμεΑ, ενώ σημαντική ήταν η ενημέρωση για την αναβαθμισμένη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του νέου ΚΕΠ Υγείας του δήμου.

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας σημείωσε πως ο Δήμος Ελασσόνας και η Κοινότητα Λιβαδίου είναι σε άριστη συνεργασία και όταν προκύπτουν θέματα κοινωνικής στήριξης σε πολίτες που έχουν ανάγκη, τότε με διακριτικότητα και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα η αντιδημαρχία προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της. Με την ευκαιρία της συνάντησης η κ. Καρκαβανίδου ζήτησε από τους δημοτικούς υπαλλήλους στο Λιβάδι να καταγράφουν τυχόν ανάγκες ηλικιωμένων και ΑμεΑ και να τις αποστέλλουν στο γραφείο της αντιδημαρχίας, έτσι ώστε να διευκολύνεται ο πολίτης στην προσκόμιση των δικαιολογητικών και να χορηγούνται σε όλους τους δικαιούχους οι κοινωνικές παροχές του δήμου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Καρκαβανίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνάντηση που πραγματοποιήσαμε σήμερα στο Λιβάδι είναι η πρώτη από μία σειρά συναντήσεις που θα γίνουν σε κάθε δημοτική ενότητα. Στόχος της αντιδημαρχίας κοινωνικής πρόνοιας είναι να γνωρίσουν όλοι οι κάτοικοι τις παροχές που διατίθενται για τους ευάλωτους, αλλά και τον γενικό πληθυσμό που χρειάζεται τη στήριξη του δήμου σε περιπτώσεις μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων και τη διεκπεραίωση υποθέσεων από απόσταση. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο για την υποδοχή και για την άριστη συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα. Ως αντιδημαρχία προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, ωστόσο η αντιδημαρχία στέκεται στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας για κάθε μικρή ή μεγαλύτερη ανάγκη που μπορεί να προκύψει και ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει. Το επίπεδο συνεργασίας με όλες τις υπηρεσίες και κοινωνικές δομές είναι πολύ υψηλό και έτσι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια».

Την ικανοποίησή τους για την εξυπηρέτηση των δημοτών στο Λιβάδι εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινότητας και οι παριστάμενοι αιρετοί και πολίτες, σημειώνοντας ότι είναι στη διάθεση της αντιδημαρχίας κοινωνικής πρόνοιας για την υλοποίηση του έργου που επιτελεί, ειδικά για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

karkabanidoulivadi2

karkabanidoulivadi3

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

    Συνεχίζεται το πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis, το οποίο πρόγραμμα προσφέρει δωρε [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας προσφέρει και φέτος το Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης σε οικογένειες δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την ευγενική στήριξη επιχειρήσε [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοιχτός διαγωνισμός από το Δήμο Ελασσόνας για την επιλογή αναδόχου του έργου «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ελασσ [ ... ]

article thumbnail

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 ο Δήμος Ελασσόνας υποδέχεται ως συνδιοργανωτής τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, και είναι ένας από [ ... ]

article thumbnail

Πρόστιμο 20 € για εκπρόθεσμες δηλώσεις