Τοποθετήθηκαν ανελκυστήρες για την διευκόλυνση μαθητών ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Ελασσόνας

Share

anelkystiresamea1

Πλήρη πρόσβαση στους χώρους διδασκαλίας των μαθητών με κινητικά προβλήματα εξασφάλισε ο Δήμος Ελασσόνας με την εγκατάσταση ειδικής πλατφόρμας-ανελκυστήρα στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας και τοποθέτηση ανελκυστήρα στα συστεγαζόμενα σχολεία ΕΠΑΛ - 1ο ΕΚ Ελασσόνας και Ειδικού Γυμνασίου Ελασσόνας.

Κατά την παραλαβή του ανελκυστήρα στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας το παρών έδωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ο δήμος μας επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα άτομα με αναπηρία και προβλήματα κινητικότητας και προσπαθεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η υποχρέωσή μας είναι πολύ μεγαλύτερη όταν πρόκειται για παιδιά και μαθητές και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην υπάρχει ο αποκλεισμός των μαθητών από τις σχολικές μονάδες και να παρακολουθούν όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια τους απερίσπαστα. Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε άμεσα στην τοποθέτηση των δύο ανελκυστήρων, ενώ παράλληλα έχουμε προχωρήσει στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ σε 17 σχολικές μονάδες. Σημαντική είναι και η συνεργασία μας τόσο με τους Διευθυντές των σχολείων όσο και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό. Είμαστε δίπλα τους καθημερινά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Η πλατφόρμα-ανελκυστήρας σκάλας για άτομα με ειδικές ανάγκες που τοποθετήθηκε στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας, είναι ένα μηχάνημα προσαρμοσμένο στις διαστάσεις της σκάλας, που μπορεί να φιλοξενήσει ολόκληρο το καρότσι και να το μεταφέρει σε όροφο, προσφέροντας πλήρη αυτονομία στον χρήστη αμαξιδίου, με όλα τα μέτρα ασφαλούς χρήσης και προστασίας.

Η τοποθέτηση του ανελκυστήρα στα συστεγαζόμενα σχολεία κάνει πράξη το όραμα για σχολεία για όλους τους μαθητές, όπου τα παιδιά ΑμεΑ θα έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση και η συνεκπαίδευση μαθητών µε αναπηρία, µε μαθητές χωρίς, θα είναι μια εφικτή πραγματικότητα, ικανοποιώντας αίτημα ετών της εκπαιδευτικής κοινότητας λύνοντας ένα σημαντικό πρόβλημα.

Στην παραλαβή του ανελκυστήρα παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Κων. Πασχόπουλος, η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του δήμου κ. Χρ. Ζαρίφη, ο μαθητής της Α΄ Λυκείου τον οποίο συνόδευε ο διευθυντής του Λυκείου κ. Πετρ. Δημοβέλης, ενώ στα συστεγαζόμενα σχολεία η παραλαβή έγινε από τον διευθυντή του ΣΕΚ Ελασσόνας κ. Χρ. Πούρικα.

anelkystiresamea5

anelkystiresamea4

anelkystiresamea2  

anelkystiresamea3

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου Ελασσόνας, λαμβάνοντας υπόψη τις αναπτυξιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά, ενθαρρύνει τη  [ ... ]

article thumbnail

Μέχρι τις 15 Μαρτίου 2024 θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο – Βεστιάριο του Δήμου Ελασσό [ ... ]

article thumbnail

Έναν ακόμη εξωτερικό απινιδωτή παραχώρησε προς χρήση ο Δήμος Ελασσόνας, αυτή τη φορά στο Μεσοχώρι, μετά από αίτημα του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσοχωρίου «Ο Άγιος Δημ [ ... ]

article thumbnail

Στην αποκατάσταση ζημιών σε πλακόστρωτους δρόμους στις κοινότητες Καρυάς και Λιβαδίου προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας, αλλάζοντας όψη στα πλακόστρωτα στους παραδοσ [ ... ]

article thumbnail

Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης πεζοδρομίων δίπλα στο τοξωτό γεφύρι της Ελασσόνας ολοκλήρωσε πρόσφατα ο Δήμος Ελασσόνας στη συνοικία Βαροσίου.