Ν. Γάτσας σε Υφυπουργό Ανάπτυξης Ι. Τσακίρη: "Να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις στις σεισμόπληκτες κοινότητες"

Share

gatsas0810

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ζητώντας να συμπεριληφθούν στην απόφαση επιχορήγησης υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως ο σεισμός της 3ης Μαρτίου, πέραν της κοινότητας Μεσοχωρίου και οι κοινότητες Αμουρίου, Πραιτωρίου, Βλαχογιαννίου, Μεγ.Ελευθεροχωρίου, Μαγούλας, Δομενίκου, Συκέας, Βερδικούσιας, Ευαγγελισμού και Παλαιοκάστρου.

Η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ : Συμπλήρωση της απόφασης περί "Επιχορήγησης υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές"

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Ελασσόνας έχει πληγεί από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 και στο σύνολό του έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 3/9/2022.

Οι Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού έχουν πληγεί περισσότερο από την φυσική καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός. Εκτός από τις υποδομές σημαντικές ήταν και οι απώλειες στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ανωτέρω κοινότητες.

Με την υπ'αριθ.2186/20-04-2022 απόφασή σας περί πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)»(047κε), ΕΣΠΑ 2014-2020, έχουν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους μόνο οι επιχειρήσεις της Κοινότητας Μεσοχωρίου του Δήμου μας.

Όμως στις παρακείμενες Κοινότητες Αμουρίου, Πραιτωρίου, Βλαχογιαννίου, Μεγ.Ελευθεροχωρίου, Μαγούλας, Δομενίκου, Συκέας, Βερδικούσιας, Ευαγγελισμού και Παλαιοκάστρου δραστηριοποιούνται περί τις εκατό (100) επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί ομοίως με εκείνες της Κοινότητας Μεσοχωρίου.

Επειδή εκτιμούμε ότι οι λειτουργικές δαπάνες των επιχειρήσεων αυτών κατά το έτος 2019 δεν υπερέβαιναν τις 2.000,00 € κατά μέσο όρο και ο τζίρος των περισσοτέρων από αυτές έχει μειωθεί λόγω της πανδημίας και του σεισμού.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την απόφασή σας με δικαιούχους τις επιχειρήσεις των Κοινότητων Αμουρίου, Πραιτωρίου, Βλαχογιαννίου, Μεγ.Ελευθεροχωρίου, Μαγούλας, Δομενίκου, Συκέας, Βερδικούσιας, Ευαγγελισμού και Παλαιοκάστρου του Δήμου Ελασσόνας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΤΣΑΣ

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Έληξε η προθεσμία κοπής και απομάκρυνσης χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδά ιδιοκτητών οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός  [ ... ]

article thumbnail

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου με την ανάδοχο εταιρεία

article thumbnail

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με τίτλο: «Εργαστήρι Δημιουργίας  [ ... ]

article thumbnail

Για την αναβάθμιση του Πλανηταρίου Ολύμπου που λειτουργεί στην Ελασσόνα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο προϊστάμενος της  [ ... ]

article thumbnail

Συνεχίζεται την επόμενη Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 η διανομή προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμ [ ... ]