Δήμος Ελασσόνας : «Νέος Παιδικός Σταθμός στο Βλαχογιάννι»

Share

symvasipaidikosvlaxogianni

Τη σύμβαση για τη δημιουργία νέου παιδικού σταθμού στο Βλαχογιάννι υπέγραψε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με τον εκπρόσωπο του δικαιούχου οργανισμού παιδείας του Δήμου Ελασσόνας κ. Αθανάσιο Καλύβα και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΝΤΟΥΡΑΣ ΡΙΖΟΣ & ΣΙΑ ΕΤΕ» κ. Ρίζο Ντούρα.

Το έργο έχει τίτλο «Νέος Παιδικός Σταθμός στο Βλαχογιάννι» και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 123.000,00 € (ποσό με ΦΠΑ).

Ο Δήμος Ελασσόνας μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ) αξιοποιεί το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Ποταμιάς στο Βλαχογιάννι, με τη δημιουργία ενός νέου τμήματος παιδικού σταθμού δυναμικότητας 25 νηπίων, ένα έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την EETAA A.E. και από ιδίους πόρους του οργανισμού.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη χαρά υπογράψαμε με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠ κ. Αθανάσιο Καλύβα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας τη σύμβαση για τη δημιουργία του Παιδικού Σταθμού Βλαχογιαννίου στο ισόγειο του πρώην δημαρχείου Ποταμιάς. Σήμερα βάλαμε τα «θεμέλια» για την πρώτη δομή βρεφονηπιακής φροντίδας και αγωγής στην περιοχή της Ποταμιάς. Η δημιουργία του νέου παιδικού σταθμού στηρίχθηκε στο αυξημένο ενδιαφέρον για φιλοξενία νηπίων στην περιοχή και την αποφυγή μετακίνησης σε μακρινούς παιδικούς σταθμούς, όπως της Ελασσόνας και της Βερδικούσιας. Με κύριο μέλημα τη διευκόλυνση των νέων γονέων στην επαγγελματική τους ζωή και την φιλοξενία των νηπίων κοντά στο σπίτι τους, ο δήμος μας προχωράει στη δημιουργία του νέου παιδικού σταθμού. Θα δημιουργηθεί ένας εξαιρετικός χώρος, ενώ παράλληλα αποκτά λειτουργικότητα ένα κτίριο που παραμένει για χρόνια αναξιοποίητο. Με νέες δομές κοινωνικής προστασίας δίνουμε πνοή στις κοινότητες του δήμου μας».

Τεχνική περιγραφή του έργου:

Το έργο αφορά στη δημιουργία παιδικού σταθμού στην κοινότητα Βλαχογιαννίου και ο παιδικός σταθμός θα διαμορφωθεί στο ισόγειο του διώροφου κτιρίου του κοινοτικού καταστήματος Βλαχογιαννίου (πρώην Δημαρχείο Δήμου Ποταμιάς).

Η είσοδος του παιδικού σταθμού (ισόγειου) θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι ανεξάρτητη από την είσοδο του ορόφου, ενώ προβλέπεται να γίνουν εργασίες πρασίνου σε τμήμα του αύλειου χώρου προκειμένου να δημιουργηθεί αυλή για το παιχνίδι των νηπίων.

Ο παιδικός σταθμός προβλέπεται να διαθέτει τους κάτωθι χώρους:

● Είσοδος – Αναμονή

● Γραφείο Δ/νσης

● Τραπεζαρία- Αίθουσα απασχόλησης

● Κουζίνα – Παρασκευαστήριο

● Αποθήκη Τροφίμων

● WC AMEA

● WC Νηπίων

● WC προσωπικού

● Αίθουσα ύπνου

● Μόνωση

● Πλυντήριο – σιδερωτήριο

● Ακάθαρτα – είδη καθαριότητας

● Γενική αποθήκη

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Έληξε η προθεσμία κοπής και απομάκρυνσης χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδά ιδιοκτητών οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός  [ ... ]

article thumbnail

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου με την ανάδοχο εταιρεία

article thumbnail

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με τίτλο: «Εργαστήρι Δημιουργίας  [ ... ]

article thumbnail

Για την αναβάθμιση του Πλανηταρίου Ολύμπου που λειτουργεί στην Ελασσόνα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο προϊστάμενος της  [ ... ]

article thumbnail

Συνεχίζεται την επόμενη Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 η διανομή προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμ [ ... ]