«Συνέντευξη» σε μαθητές του Δημοτικού Λυκουδίου έδωσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Share

dimotikolykoudiou1

Μια διαφορετική επίσκεψη πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας στο δημοτικό σχολείο Λυκουδίου, μετά από πρόσκληση του διευθυντή και των μικρών μαθητών του σχολείου.

Σε ρόλο «δημοσιογράφων» οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν στο σχολείο τους το δήμαρχο, προκειμένου να τον γνωρίσουν από κοντά και να ζητήσουν απαντήσεις σε διάφορες απορίες τους για τη λειτουργία του δήμου, τις αρμοδιότητες του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως πόσα μέλη έχει το δημοτικό συμβούλιο και με ποιες διαδικασίες λαμβάνει τις αποφάσεις του, ποια είναι τα αιτήματα με τα οποία ασχολούνται οι υπηρεσίες του δήμου καθημερινά, κάθε πότε διενεργούνται οι εκλογές, ποιος είναι ο μισθός του δημάρχου, πόσος είναι ο πληθυσμός του δήμου Ελασσόνας, από πόσες κοινότητες αποτελείται κ.α.

Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες και δόθηκε η ευκαιρία στον δήμαρχο να συνομιλήσει μαζί τους για αρκετή ώρα, να απαντήσει σε όλες τους τις ερωτήσεις, τόσο για τις αρμοδιότητες του δήμου, του ιδίου και των συνεργατών του, όσο και για την τοπική αυτοδιοίκηση, ζητώντας παράλληλα από τα ίδια τα παιδιά να του αναφέρουν τα προβλήματα που εντοπίζουν στα χωριά τους, ιδίως σε κοινόχρηστους χώρους, όπως πλατείες, παιδικές χαρές, γήπεδα και το δικό τους σχολείο.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την πρόσκληση και την υποδοχή στο σχολείο τους και τους προσέφερε ως δώρο το παιδικό βιβλίο που εξέδωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Ελασσόνας για τον ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιο, με αφορμή την επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Με αφορμή την επίσκεψη ο κ. Γάτσας δήλωσε: «Δέχτηκα με πολύ χαρά την πρόσκληση των μαθητών και είμαι χαρούμενος που συζήτησα μαζί τους για τα ενδιαφέροντα, τις απορίες και τις ανησυχίες τους για τον τόπο που μεγαλώνουν και όπως αναφέρουν αγαπούν πολύ. Υποχρέωσή μας να ακούσουμε κάθε πρότασή τους, να συνεχίσουμε να επενδύουμε στη βελτίωση των σχολικών μονάδων, ώστε μέσα από ασφαλή και λειτουργικά σχολεία να παράγεται καλύτερο αποτέλεσμα για τα παιδιά που είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Έχω καταγράψει κάθε πρότασή τους και ελπίζω σύντομα να δώσουμε λύση σε όλα».

Στη συνάντηση εκτός από το διευθυντή κ. Χ. Βαλδούμα και τις εκπαιδευτικούς Μ. Λαμπρονίκου, Ο. Τζιουβαρα και Αθ. Κατσιάνα συμμετείχε η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Εύη Θεοδωράκη, η οποία αναφέρθηκε σε θέματα λειτουργίας και συντήρησης του σχολείου Λυκουδίου, αλλά και στην ανάπλαση του αύλειου χώρου μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης το επόμενο διάστημα, η οποία θα περιλαμβάνει εκ νέου ασφαλτόστρωση όλου του αύλειου χώρου, την τοποθέτηση ακρυλικού τάπητα για την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης και γηπέδου βόλεϋ, τη συντήρηση των μπασκετών, αλλά και την προμήθεια νέου εξοπλισμού όπως παγκάκια και καλάθια απορριμμάτων.

dimotikolykoudiou2

dimotikolykoudiou3

dimotikolykoudiou4

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Έληξε η προθεσμία κοπής και απομάκρυνσης χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδά ιδιοκτητών οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός  [ ... ]

article thumbnail

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου με την ανάδοχο εταιρεία

article thumbnail

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με τίτλο: «Εργαστήρι Δημιουργίας  [ ... ]

article thumbnail

Για την αναβάθμιση του Πλανηταρίου Ολύμπου που λειτουργεί στην Ελασσόνα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο προϊστάμενος της  [ ... ]

article thumbnail

Συνεχίζεται την επόμενη Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 η διανομή προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμ [ ... ]