Ανακύκλωσε μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών συσκευών ο Δήμος Ελασσόνας

Share

anakyklosisysk20225

Στην εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών στερεών αποβλήτων μέσω της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών με απώτερο σκοπό το σεβασμό προς το περιβάλλον και τους πολίτες του, προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας μέσω του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών.

Συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο των δράσεων για τις «Ημέρες Περιβάλλοντος 3» ο δήμος Ελασσόνας απέστειλε για ανακύκλωση 1,5 τόνο παλαιών ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναλώσιμων ειδών, έναν τεράστιο όγκο άχρηστου υλικού που παρέμενε σε γραφεία και αποθήκες, για μεγάλο χρονικό διάστημα αδρανοποιημένο.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας για την ανακύκλωση, ο Δήμος Ελασσόνας προχώρησε και στην τοποθέτηση ειδικών κάδων για τη διαχείριση ανακυκλώσιμων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, στο ισόγειο του Δημαρχείου αλλά και στην Υπηρεσία Καθαριότητας (παραπλεύρως του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου), ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν μόνοι τους να αποσύρουν τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι.

Ο δήμαρχος κ. Γάτσας έστειλε το δικό του μήνυμα για την ανακύκλωση τονίζοντας: «Καθημερινά πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και να εφαρμόσουμε πρακτικές που θα επιτρέψουν στο δήμο μας να είναι βιώσιμος για τις επόμενες γενιές. Η δημοτική αρχή, υλοποιεί μία στρατηγική που έχει ως στόχο μέσα από τα έργα και τις πρωτοβουλίες της να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία πόλη φιλική, πράσινη και αειφόρα. Ευχαριστώ θερμά το τμήμα πληροφορικής του δήμου μας και τις κ.κ. Αναστασία Κατσαγιάννη και Αλεξάνδρα Λιάνου, που πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να αποστείλουν για ανακύκλωση έναν τόσο μεγάλο όγκο άχρηστου υλικού. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε καθημερινά, το οφείλουμε στο περιβάλλον και στα παιδιά μας και ζητώ από όλους τους δημότες να συμπράξουν θετικά σε όλο αυτό το εγχείρημα».

Παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα η υλοποίηση ανάλογου προγράμματος για τη συλλογή παλαιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία του δήμου, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο τόσο την απομάκρυνση όλων των άχρηστων συσκευών από τους χώρους των σχολείων και τις αίθουσες διδασκαλίας, όσο και την ευαισθητοποίηση των παιδιών, τα οποία θα μπορούν να ανακυκλώνουν παράλληλα με την δράση στο σχολείο τους τις συσκευές που χρησιμοποιούν και στο σπίτι τους.

anakyklosisysk20221

anakyklosisysk20222

anakyklosisysk20223

anakyklosisysk20224

anakyklosisysk20226

anakyklosisysk20227

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Άνοιξε η πλατφόρμα και για τους γονείς

article thumbnail

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει και φέτος το Δεκέμβρη ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με συλλόγους και τοπικούς φορείς. Η ένα [ ... ]

article thumbnail

Σε λειτουργία έχει τεθεί για πρώτη φορά το νέο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών στο Δήμο Ελασσόνας μέσω της πλατφόρμας Open1_EasyPay. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην κατ [ ... ]

Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023 12:59
«Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα»
article thumbnail

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Βουνού» στην αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη.

article thumbnail

Με το δημοφιλές συγκρότημα «VEGAS» και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ελασσόνας θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη [ ... ]