¨Φέτα και Γαστρονομία¨ Ελασσόνα 2022

Share

giortifetas2022

Ο Δήμος Ελασσόνας ανακοινώνει τη διεξαγωγή της διοργάνωσης ¨Φέτα και Γαστρονομία¨ Ελασσόνα 2022 στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022.

Μια διοργάνωση πολλά υποσχόμενη αφού αντικειμενικός σκοπός είναι να επαναπροσδιοριστεί η γιορτή μετά την πανδημία, να αναδειχθεί ο ρόλος της Ελασσόνας ως η κατ΄ εξοχήν γαλακτοπαραγωγός περιοχή αλλά και παραγωγής και εξαγωγής φέτας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία της COVID 19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέδειξαν τη σημασία της ύπαρξης ενός ισχυρού και ανθεκτικού συστήματος ανεφοδιασμού τροφίμων που λειτουργεί και εξυπηρετεί σε όλες τις περιστάσεις και είναι ικανό να εγγυηθεί στους πολίτες την πρόσβαση σε επαρκή προμήθεια τροφίμων σε προσιτές τιμές.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ: «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022»

1. Διεύρυνση πελατολογίου και δημιουργία ισχυρού δικτύου των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης του τυριού φέτας, κρέατος, και οίνου, υπουργείων, επαγγελματικών φορέων, οργανισμών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως και η ανάπτυξη συνεργασιών για την προώθησή των παραπάνω.

2. Οι συνέργειες για την προώθηση μεγαλύτερης και μαζικότερης παραγωγής τυριού φέτας, κρέατος, οίνου και κατόπιν την εξαγωγή τους διεθνώς.

3. Η ενθάρρυνση νέων επιχειρηματιών με την ενασχόληση της παραγωγής και διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων και οίνου.

4. Η ανάδειξη του τυριού φέτα ως Π.Ο.Π με σκοπό να καταλάβει τη θέση που του αξίζει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

5. Η μεταλαμπάδευση σωστών πρακτικών που αφορούν στην προώθηση του τυριού φέτα, κρέατος και οίνου από φορείς και επιχειρήσεις του εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Γάτσας επισημαίνει μεταξύ άλλων:

« Η Πανελλήνια Γιορτή «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022» θα αφορά μια μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν φορείς του Δημόσιου Τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και αντιπροσωπείες Πρεσβειών, παραγωγοί φέτας, παραγωγοί γάλακτος, επιχειρήσεις εξοπλισμού, συσκευασίας και τεχνογνωσίας στο τομέα της παραγωγής και διάθεσης φέτας, Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τουριστικές επιχειρήσεις, φορείς και επιχειρήσεις διάθεσης φέτας της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Τέλος, από τη μεριά των διοργανωτών τονίζεται ότι «Η φετινή φιλοδοξία είναι αυτή η γιορτή φέτας στην Ελασσόνα να αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια και να συμβάλλει στην ανάδειξη και προώθηση στην εσωτερική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, του τόσο σημαντικού για την εθνική μας οικονομία εκλεκτού, παραδοσιακού αυτού τυριού, που είναι το στήριγμα της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας»

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης

https://www.giortifetas.gr

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα διατροφής, υγείας και ευεξίας της οικογένειας υλοποιεί ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω τ [ ... ]

article thumbnail

  Ο Δήμος Ελασσόνας και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο της πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιές, ισχύει και φέτος η υποχ [ ... ]

article thumbnail

Έως και την Πέμπτη 15 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις – δηλώσεις άρδευσης για την αρδευτική περίοδο 2026. Οι αιτήσεις θα γίν [ ... ]

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας προσφέρει και φέτος το «Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης» σε οικογένειες που είναι ωφελούμενες του Κοινωνικο [ ... ]

article thumbnail

  Με τη διοίκηση του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελασσόνας (ΠΟΕ) συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, σε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση που πραγμα [ ... ]