Συνεχίζεται η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων

Share

 egkatalauto3

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται καθημερινά οι απομακρύνσεις εγκαταλελειμμένων οχημάτων από κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ελασσόνας μετά από σύμβαση που υπογράφηκε με ιδιώτη επιχειρηματία και αφορά στην απομάκρυνση 150 οχημάτων και την ανακύκλωσή τους σε φορέα διαχείρισης ΟΤΚΖ.

Για πρώτη φορά με μια συντονισμένη προσπάθεια ο Δήμος Ελασσόνας προχωράει στην περισυλλογή και την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, προκειμένου οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια στην πόλη της Ελασσόνας και στις κοινότητες του Δήμου να καθαρίσουν από αυτά και να υπάρξει ελεύθερος δημόσιος χώρος προς τους δημότες.

Πρόκειται για οχήματα που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία οδηγών και πεζών.

Ένα σκουριασμένο αυτοκίνητο δεν χαλάει μόνο την αισθητική της πόλης ή της κοινότητας, είναι και μια μεγάλη πληγή για το περιβάλλον, καθώς αποτελεί πηγή περιβαλλοντικής ρύπανσης. Για το λόγο, τα ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία αυτοκίνητα προωθούνται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων, όπου ανακυκλώνεται το σύνολο των υλικών των οχημάτων σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 98%.

Παράλληλα το αρμόδιο τμήμα του δήμου συνεχίζει να κάνει αυτοψίες για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργιος Κατσιούρας συμπληρώνοντας: «Η δημοτική αρχή μετά από σχετικές αναφορές πολιτών είτε και αυτοβούλως έχει σε εξέλιξη διαδικασία εντοπισμού και απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να επισημάνουμε πως η διαδικασία διενεργείτε βάση της κείμενης νομοθεσίας και κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να απομακρυνθούν τα οχήματα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους το συντομότερο δυνατό, προσφέροντας ξανά στους δημότες μας ελεύθερο δημόσιο χώρο. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι συνδημότες μας που εντοπίζουν τέτοιες περιπτώσεις οχημάτων μπορούν να το αναφέρουν στο αρμόδιο τμήμα καλώντας στο 24930-24900 ώστε να επιλαμβάνεται η υπηρεσία άμεσα τη σήμανση του και την απομάκρυνση του περαιτέρω».

egkatalauto1

egkatalauto2

egkatalauto4

egkatalauto5

egkatalauto6

egkatalauto7

egkatalauto8

egkatalauto9

egkatalauto10

egkatalauto11

egkatalauto12

egkatalauto13

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο σεφ κ. Νικόλας Σακελλαρίου αφήνει για λίγο τα λαμπερά πλατό και έρχεται στην Ελασσόνα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Γιορτή [ ... ]

article thumbnail

Μια νέα σύγχρονη σχολική μονάδα παραδόθηκε από το Δήμο Ελασσόνας στους μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε χώρο που μίσθωσε ο δήμο [ ... ]

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 10:28
Νέα δημοτική βιβλιοθήκη στην Ελασσόνα
article thumbnail

Σε εξέλιξη διαγωνισμός για τη διαμόρφωση του χώρου

article thumbnail

Το «Olympus bike challenge» είναι ένα μοναδικό ποδηλατικό αθλητικό γεγονός και ο Δήμος Ελασσόνας είναι υποστηρικτής της διαδρομής των 880 χιλιομέτρων που θα διανύσει ο αθλητ [ ... ]