«Απαράδεκτη η απόρριψη προσλήψεων ΑΜΕΑ από τον ΟΑΕΔ Ελασσόνας» καταγγέλλει ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Share

dimarxosgatsas

Με επιστολή του προς την Ομοσπονδία ΑμεΑ Θεσσαλίας, την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και το Διοικητή του ΟΑΕΔ καταγγέλλει ο Δήμαρχος Ελασσόνας την απαράδεκτη απόρριψη αίτησης για πρόσληψη δύο ατόμων με αναπηρία μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας αναφέρει:

«Θέλω να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου για την απαράδεκτη απόφαση απόρριψης από τον ΟΑΕΔ Ελασσόνας της αίτησης που κατέθεσε επιχείρηση που εδρεύει στο Δήμο μας και αφορά την απασχόληση δύο (2) ατόμων με αναπηρία μέσω του προγράμματος επιχορήγησης θέσεων εργασίας ατόμων με αναπηρία.

Τα δύο άτομα με αναπηρία επρόκειτο να απασχοληθούν στην παροχή υπηρεσιών προς το Δήμο Ελασσόνας, καθώς έχει συμφωνηθεί ήδη με την επιχείρηση η ανάθεση των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Πέραν όμως από την απαράδεκτη καθυστέρηση στην εξέταση του αιτήματος, υπήρξε από το παράρτημα του ΟΑΕΔ στην Ελασσόνα ένας πρωτοφανής εμπαιγμός της επιχείρησης για την απόφασή της να προσλάβει άτομα που εκ των πραγμάτων έχουν λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα η ΚΟΙΝΣΕΠ Οικονόμειος, ως φορέας της κοινωνικής οικονομίας που προωθεί την απασχόληση σε τοπικό επίπεδο, κατέθεσε αίτηση στις 2-6-2022 για την πρόσληψη δύο (2) ΑμεΑ. Στις 7 Ιουλίου της ζητήθηκε να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει λάβει ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, η επιχείρηση κατέθεσε τη δήλωση, αλλά της ζητήθηκε να υποβάλει και πάλι τη δήλωση σε συγκεκριμένη φόρμα δήλωσης. Στις 11 Ιουλίου η επιχείρηση υπέβαλε και πάλι την υπεύθυνη δήλωση στην προδιατυπωμένη φόρμα, αλλά η προϊσταμένη του ΟΑΕΔ Ελασσόνας την απέρριψε αυθημερόν με την αιτιολογία ότι δεν υπεβλήθη σωστά η υπεύθυνη δήλωση.

Αντιλαμβάνεστε ότι η απόφαση αυτή της νεοτοποθετηθείσας προϊσταμένης του ΟΑΕΔ Ελασσόνας γεννά πολλά ερωτηματικά για τη στάση της απέναντι στο Δήμο Ελασσόνας και τους συνεργάτες του.

Καταγγέλλω λοιπόν ενώπιόν σας την απαράδεκτη και κακεντρεχή στάση της Προϊσταμένης του ΟΑΕΔ Ελασσόνας και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτηση της επιχείρησης και να επιχορηγηθούν οι δύο θέσεις απασχόλησης ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Νικόλαος Γάτσας»

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο σεφ κ. Νικόλας Σακελλαρίου αφήνει για λίγο τα λαμπερά πλατό και έρχεται στην Ελασσόνα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Γιορτή [ ... ]

article thumbnail

Μια νέα σύγχρονη σχολική μονάδα παραδόθηκε από το Δήμο Ελασσόνας στους μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε χώρο που μίσθωσε ο δήμο [ ... ]

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 10:28
Νέα δημοτική βιβλιοθήκη στην Ελασσόνα
article thumbnail

Σε εξέλιξη διαγωνισμός για τη διαμόρφωση του χώρου

article thumbnail

Το «Olympus bike challenge» είναι ένα μοναδικό ποδηλατικό αθλητικό γεγονός και ο Δήμος Ελασσόνας είναι υποστηρικτής της διαδρομής των 880 χιλιομέτρων που θα διανύσει ο αθλητ [ ... ]