Στα Καλάβρυτα για τις εκδηλώσεις μνήμης αντιπροσωπεία της κοινότητας Δομενίκου

Share

olokkalavryta2

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 78η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Ελασσόνας και της μαρτυρικής κοινότητας Δομενίκου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του συμβουλίου κοινότητας και του συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δομενίκου κ. Στάθη Ψωμιάδη, την τοπική σύμβουλο και αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Ελένη Τσιάρα και το μέλος του ΔΣ του συλλόγου κ. Γιώργο Βαρσάμη. Σημειώνεται ότι ο κ. Ψωμιάδης έχει εκλεγεί μέλος του ΔΣ του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας ως εκπρόσωπος του Δήμου Ελασσόνας.

Την πρόσκληση στην κοινότητα Δομενίκου του Δήμου Ελασσόνας απηύθυνε ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Τέσσερις Πόλεις. Μία ιστορία» έγινε παρουσίαση του Ολοκαυτώματος του Δομενίκου και των προσπαθειών για την απόδοση δικαιοσύνης στις οικογένειες των θυμάτων, με ειδική μνεία στην πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Λάρισας που απέρριψε την αγωγή των κατοίκων του Δομενίκου επικαλούμενο την ετεροδικία του Ιταλικού κράτους. Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι εναντίον της δικαστικής απόφασης οι οικογένειες των θυμάτων άσκησαν ήδη έφεση που προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 22-9-2022. Η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στις μνήμες από τη θηριωδία των κατακτητών στις Μαρτυρικές πόλεις Καλάβρυτα, Δοξάτο Δράμας, Κομμένο Άρτας και Δομένικο Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021.

Επίσης, κατά ευτυχή σύμπτωση, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 μία ακόμη Ελασσονίτικη παρουσία έγινε αισθητή στα Καλάβρυτα και στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Άθλον ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη-Κουτσοχέρα». Η μαθήτρια του Γυμνασίου Τσαριτσάνης Βασιλική Παμπόρη διακρίθηκε για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό ποίησης λαμβάνοντας το 1ο βραβείο. Η μαθήτρια συνοδευόταν από την καθηγήτριά της κ. Χρυσούλα Καπετάνου, φιλόλογο.

olokkalavryta1

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Οικονομική ελάφρυνση για τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 35.000 ευρώ

article thumbnail

1.740.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου για τη βελτίωση του οδικού δικτύου σε 34 κοινότητες

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας τιμά την 114η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης και της Επαρχίας Ελασσόνας και διοργανώνει σειρά επετειακών εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή της Εκκ [ ... ]

article thumbnail

Βελτιώθηκαν η οδική ασφάλεια και οι συνθήκες κυκλοφορίας στη συγκεκριμένη διαδρομή

article thumbnail

Η Ιερά Μητρόπολις Ελασσώνος και ο Δήμος Ελασσώνος συνδιοργανώνουν την 3η Ημερίδα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 10:00 π.μ., στο Πνευματικό ΚέντÏ [ ... ]