Σε νέα εποχή η υπηρεσία καθαριότητας Νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή

Share

electroskoupa5

Σε ανανέωση του στόλου της καθαριότητας προχωράει συστηματικά ο Δήμος Ελασσόνας, ο οποίος εμπλουτίζει την υπηρεσία καθαριότητας με νέα σύγχρονα μηχανήματα.

Τελευταίο απόκτημα για την υπηρεσία καθαριότητας μία νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή προϋπολογισμού 24.800,00 € από πόρους ΣΑΤΑ, η χρήση της οποίας αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες εργασίας των οδοκαθαριστών του δήμου, καθώς ο καθαρισμός των δημόσιων χώρων θα γίνει ασφαλέστερος, ευκολότερος, ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός.

Τη νέα αυτοκινούμενη ηλεκτρική σκούπα πεζού χειριστή, παρέδωσε η ανάδοχος εταιρεία «ΓΕΡΑΝΟΛΙΜΕΝΙΚΗ Α.Ε.» στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ελασσόνας, παρουσία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γ. Κατσιούρα, του Διευθυντή Περιβάλλοντος κ. Κ. Αργυρίου και της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας κ. Φ. Σαββίδου.

Κατά την παραλαβή και παρουσίαση λειτουργίας της νέας αυτοκινούμενης ηλεκτρικής σκούπας ο δήμαρχος κ. Γάτσας δήλωσε: «Σε μία νέα εποχή μπαίνει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας, με την απόκτηση νέων σύγχρονων μηχανημάτων. Η απόκτηση της νέας σκούπας πεζού χειριστή, έρχεται να συμπληρώσει την προμήθεια των δύο ολοκαίνουριων απορριμματοφόρων οχημάτων και του νέου αναρροφητικού σαρώθρου. Ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο με ιδιαίτερα απλή χρήση, αποδίδει καλύτερο αποτέλεσμα σε συντομότερο χρόνο και με λιγότερη σωματική καταπόνηση για τους χειριστές - εργαζόμενους στην καθαριότητα. Είμαστε χαρούμενοι που συμβάλλουμε με την προμήθεια νέων σύγχρονων εργαλείων στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας περιβάλλοντος του δήμου μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε είτε με ιδίους πόρους είτε μέσα από χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ώστε να υπάρξει ανανέωση του στόλου μετά από δεκαετίες, με κύριο μέλημα μας τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Το καθημερινό καινοτόμο εργαλείο καθαριότητας έχει τις εξής δυνατότητες:

 Πανεύκολος χειρισμός, ιδανικό για ανειδίκευτο προσωπικό, δεν απαιτείται δίπλωμα χειρισμού.

 Ωρομετρητής λειτουργίας και ένδειξη της φόρτισης που απομένει για λειτουργία.

 Φόρτιση μπαταριών σε κοινή πρίζα σούκο μέσω ενσωματωμένου φορτιστή.

 Αυτονομία λειτουργίας 12 εως 16 ώρες.

Ο οδοκαθαριστής αναβαθμίζεται καθώς:

 κάνει πολύ πιο εύκολα, καθαρά και αποτελεσματικά την εργασία του.

 χειρίζεται τον απορροφητικό σωλήνα χωρίς να έρχεται σε επαφή με αυτά που απορροφά η σκούπα.

 κανένας κίνδυνος πιθανής μόλυνσης, πιθανού τραυματισμού (σπασμένα γυαλιά, σύριγγες, κονσέρβες κ.α.).

 Το σάρωθρο διαθέτει: πορτοκαλί φως που αναβοσβήνει, κόκκινα φώτα παρουσίας, βομβητή όπισθεν πορείας, ανακλαστικές λωρίδες, πυροσβεστήρα.

 Τα σκουπίδια και οι βρωμιές δεν φαίνονται, ούτε μυρίζουν, καθώς καταλήγουν με σωλήνα απευθείας σε κάδο.

 Όταν θέλει ο χειριστής ενεργοποιεί σύστημα ψεκασμού με ειδικό απολυμαντικό – αποσμητικό για δύσκολες περιπτώσεις (ακαθαρσίες ζώων).

electroskoupa1

electroskoupa2

electroskoupa3

electroskoupa4

 electroskoupa6

electroskoupa7

electroskoupa8

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας ενημερώνει όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, ότι πρέπει να διατηρούν κα [ ... ]

article thumbnail

Με την καθιερωμένη ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους ανοίγουν φέτος οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 5» που διοργανώνει για 5η χρονιά ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω της Αντιδη [ ... ]

article thumbnail

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθεί και φέτος ο ορεινός αγώνας στην Βερδικούσια «Mamali Trail Run 2024» την Κυριακή 9 Ιουνί [ ... ]

article thumbnail

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση κοινωνικά ευάλωτων ατόμων