Αυτοψία στο ανακαινισμένο και ενισχυμένο Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας

Share

dimsxoleioverd2

Αυτοψία στο ανακαινισμένο και ενισχυμένο Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, παρουσία του αντιδημάρχου Βερδικούσιας κ. Κων. Δήμκου και του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕΛ κ. Κων. Ιγγλέζου, προκειμένου να διαπιστώσει την ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών του σεισμόπληκτου σχολείου.

Το δημοτικό σχολείο της Βερδικούσιας είναι κτήριο λιθόκτιστο, το οποίο επλήγη από το σεισμό του 2021 και οι εργασίες ενίσχυσης και επισκευής του απαιτούσαν ειδική εμπειρία στη διαχείριση και αποκατάσταση πέτρινων κτισμάτων.

Για την αποκατάσταση αυτή, εκπονήθηκε μελέτη από ιδιωτική τεχνική εταιρεία και ακολούθησε ανάθεση σε εργολαβική τεχνική εταιρεία. Οι εργασίες ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2022 και ολοκληρώθηκαν σε χρόνο μικρότερο των 6 μηνών.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε μετά την αυτοψία: «Επισκέφτηκα σήμερα το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσιας και ενημερώθηκα από τον αντιδήμαρχο για την ολοκλήρωση των εργασιών ενίσχυσης και επισκευής του. Το σχολείο επλήγη σοβαρά από το περσινό σεισμό και η αποκατάστασή του δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση για τις τεχνικές μας υπηρεσίες. Χρειάστηκε να αναλάβει τη μελέτη του έργου πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση σε λιθόκτιστα κτήρια και να αναζητηθεί ο εργολάβος που θα αναλάμβανε την ειδική εργασία ενίσχυσης του κτηρίου. Ευτυχώς, μετά από μία δύσκολη σχολική χρονιά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ξεκινά τη Δευτέρα η μετακόμιση των τάξεων στο ανακαινισμένο και απολύτως ασφαλές σχολικό κτήριο. Το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι φέτος στο ιστορικό Δημοτικό της Βερδικούσιας και θα είμαστε εκεί στον αγιασμό, για να ευχηθούμε στους μαθητές και τις μαθήτριες για τη νέα σχολική χρονιά».

dimsxoleioverd1

dimsxoleioverd3

dimsxoleioverd4

dimsxoleioverd7

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Απάντηση στην ανακοίνωση του πρώην δημάρχου κ. Ν. Ευαγγέλου για τη δήθεν σπατάλη χρημάτων σε ασφαλτοστρώσεις στην Κρανέα Ελασσόνας απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσόνας [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός – Προϋπολογισμός έργου 136.400,00 Ευρώ (ποσό με ΦΠΑ)

article thumbnail

Σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός