Δήμος Ελασσόνας: Εντάσσεται το έργο Αγροτικής Οδοποιίας στην Κοινότητα Τσαπουρνιάς προϋπολογισμού 971.000,00 €.

Share

agrodopoiiats

Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και στη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» εντάσσεται η πρόταση για χρηματοδότηση του Δήμου Ελασσόνας με τίτλο: «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας στην Κοινότητα Τσαπουρνιάς του Δήμου Ελασσόνας» συνολικού Προϋπολογισμού 971.000,00 €.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση υφιστάμενης αγροτικής

οδού συνολικού μήκους 4.899,00 μμ στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Τσαπουρνιάς.

Την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση του έργου εξέφρασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Ιωάννης Δραγατσίκης και δήλωσε: «Δώσαμε εξ αρχής προτεραιότητα στις μελέτες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας όπως στις κοινότητες Τσαριτσάνης και Δολίχης. Με τη νέα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα προχωρήσουμε στη βελτίωση του αγροτικού δικτύου και τη διευκόλυνση των αγροτών μας και στη ορεινή Κοινότητα Τσαπουρνιας. Ο πρωτογενής τομέας είναι η πλουτοπαραγωγική βάση του δήμου μας και χρειάζεται διαρκή υποστήριξη. Η περιοχή έχει πολλές αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που θα επωφεληθούν με την ασφαλτόστρωση του δρόμου κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση των κτηνοτρόφων και των γεωργών στις εργασίες τους».

Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας στην Κοινότητα Τσαπουρνιάς του Δήμου Ελασσόνας

Σύμφωνα με την 02 2022 μελέτη, θα πραγματοποιηθεί βελτίωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού συνολικού μήκους 4.899,00 μμ στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Τσαπουρνιάς του Δήμου Ελασσόνας. Το τμήμα ξεκινάει από σημείο επί ασφαλτόδρομου σε απόσταση 1,8 km βόρεια από την διασταύρωσή του ασφαλτόδρομου με την επαρχιακή οδό Βουβάλας-Μηλέας και εκτείνεται δυτικά με κατεύθυνση προς τον οικισμό Τσαπουρνιά μέχρι την περιμετρική οδό του οικισμού. Το οδικό τμήμα διασχίζει το κύριο αγρόκτημα του οικισμού της Τσαπουρνιά και πρόκειται να εξυπηρετήσει τις σχετικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ

 χωματουργικές εργασίες

 εργασίες τεχνικών έργων

 εργασίες οδοστρωσίας

 εργασίες ασφαλτόστρωσης και

 εργασίες σήμανσης-ασφάλειας

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Απάντηση στην ανακοίνωση του πρώην δημάρχου κ. Ν. Ευαγγέλου για τη δήθεν σπατάλη χρημάτων σε ασφαλτοστρώσεις στην Κρανέα Ελασσόνας απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσόνας [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός – Προϋπολογισμός έργου 136.400,00 Ευρώ (ποσό με ΦΠΑ)

article thumbnail

Σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός