Δήμος Ελασσόνας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Share

ergasiessxoleia1

Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι οι εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Ελασσόνας, προκειμένου να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά.

Η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Εύη Θεοδωράκη ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γάτσα για την ολοκλήρωση των εργασιών, αλλά και για το κουδούνι που θα χτυπήσει ξανά στο ανακαινισμένο και ασφαλή κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσιας, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου όπως και του Νηπιαγωγείου Δομενίκου όπου έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των μαθητών, αλλά και για την ολοκλήρωση των εργασιών και την μετακόμιση του 1ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας, σε έναν νέο υπερσύγχρονο χώρο τον οποίο μίσθωσε ο Δήμος Ελασσόνας στη συνοικία Βαροσίου.

Εργασίες ελαιοχρωματισμών πραγματοποιήθηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, Δημοτικό Σχολείο Λουτρού, Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, Νηπιαγωγείο Ολυμπιάδας, Νηπιαγωγείο Μηλέας, Νηπιαγωγείο Καλλιθέας και Νηπιαγωγείο Στεφανοβούνου, ενώ συντηρήσεις και επισκευές πραγματοποιήθηκαν στις τουαλέτες του Νηπιαγωγείου Δολίχης, το οποίο επαναλειτουργεί ξανά, καθώς και στο Νηπιαγωγείο Στεφανοβούνου και Ολυμπιάδας ώστε να είναι οι χώροι κατάλληλοι για τα νήπια.

Νέα αίθουσα πληροφορικής, θα έχουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βλαχογιαννίου, ενώ συνεργεία ηλεκτρολόγων, υδραυλικών κ.α. έκαναν μικροεπισκευές σε όλες τις σχολικές μονάδες και η υπηρεσία καθαριότητας έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε όλους τους αύλειους χώρους.

Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες κατασκευής των ραμπών και των χώρων υγιεινής ΑμεΑ στα δημοτικά σχολεία 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, Δημοτικού Σχολείου Κρανέας, Λουτρού, Καρυάς, Λυκουδίου, Ευαγγελισμού και Βλαχογιαννίου, ενώ ολοκληρώθηκαν και όλες οι εργασίες και οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας.

Ο Δήμος Ελασσόνας θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα με νέο κύκλο εργασιών και σε άλλες σχολικές μονάδες, όπως ενεργειακές αναβαθμίσεις και συντηρήσεις προαύλιων χώρων, καθώς η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα της δημοτικής

ergasiessxoleia2

ergasiessxoleia3

ergasiessxoleia4

ergasiessxoleia5

ergasiessxoleia6

 

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Απάντηση στην ανακοίνωση του πρώην δημάρχου κ. Ν. Ευαγγέλου για τη δήθεν σπατάλη χρημάτων σε ασφαλτοστρώσεις στην Κρανέα Ελασσόνας απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσόνας [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός – Προϋπολογισμός έργου 136.400,00 Ευρώ (ποσό με ΦΠΑ)

article thumbnail

Σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός