Νέοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων στο Δήμο Ελασσόνας

Share

recycleclothes5

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης υιοθέτησε και άρχισε να υλοποιεί ο Δήμος Ελασσόνας με στόχο την περισυλλογή ρούχων σε συνεργασία με αδειοδοτημένη εταιρεία για την ανακύκλωση ειδών ιματισμού και υπόδησης.

Με τη νέα αυτή δράση ο δήμος επιδιώκει την ευαισθητοποίηση των δημοτών και τη δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης, με σκοπό την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

«Ο δήμος μας καθημερινά αλλάζει, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, όχι στα λόγια αλλά με πρωτοβουλίες και δράσεις. Ανοίγουμε το δρόμο, για να γίνει η ανακύκλωση μέρος της ζωής όλων μας. Το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιαστεί από όλους τους δημότες μας και όλοι μαζί θα συμβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη μείωση της ποσότητας οικιακών απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής» δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας.

Τα ρούχα που συγκεντρώνονται και βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση τους για τη δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού, φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κ.α.

Οι θέσεις των κάδων ανακύκλωσης ρούχων στην Ελασσόνας είναι οι εξής:

● Κεντρική Πλατεία ( όπισθεν Κεντρικού Καφενείου )

● Πλατεία Βαροσίου

● Στίβος

● 1ο Δημοτικό Σχολείο

● 3ο Δημοτικό Σχολείο

● Α΄ Παιδικός Σταθμός

● Γυμνάσια ( επί της 25ης Μαρτίου )

● Πλατεία Λαού ( ΑΒ Βασιλόπουλος)

● Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης

● Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας

Οι θέσεις των κάδων ανακύκλωσης ρούχων στην Τσαριτσάνη είναι οι εξής:

● Πλατεία

● Δημοτικό Σχολείο

Οι δημότες μπορούν εύκολα να ανακυκλώσουν:

● Καθαρά Ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)

● Ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)

● Λευκά είδη (όπως μαξιλάρια, σεντόνια κλπ)

● Αξεσουάρ (όπως ζώνες, τσάντες κλπ)

Χρήσιμες οδηγίες προς τους δημότες

● Τα είδη ρουχισμού πρέπει να είναι καθαρά, διπλωμένα και τοποθετημένα μέσα σε δεμένες σακούλες

● Τα παπούτσια πρέπει να βρίσκονται σε δεμένες σακούλες ώστε να μη διαχωριστούν τα ζευγάρια. Επίσης, τα βάζουμε σε ξεχωριστή σακούλα από αυτή των ρούχων ώστε να μην λερώνονται τα ρούχα.

● ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη χρησιμοποιείτε πολύ μεγάλες σακούλες - Δεν χωράνε στο στόμιο του κάδου

recycleclothes1

recycleclothes2

recycleclothes3

recycleclothes4

recycleclothes6

recycleclothes7

recycleclothes8

recycleclothes9

recycleclothes10

recycleclothes11

recycleclothes12

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΦΙΣΩΝ

article thumbnail

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας σας προσκαλούν στη συναυλία «Μο [ ... ]

article thumbnail

Ανεύθυνες χαρακτήρισε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τις καταγγελίες περί δήθεν ελλείμματος στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ξεκινήσει την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

article thumbnail

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την [ ... ]