«Υποστηρικτής του Olympus bike challenge ο Δήμος Ελασσόνας»

Share

bikesathensolympos

Το «Olympus bike challenge» είναι ένα μοναδικό ποδηλατικό αθλητικό γεγονός και ο Δήμος Ελασσόνας είναι υποστηρικτής της διαδρομής των 880 χιλιομέτρων που θα διανύσει ο αθλητής κ. Γιάννης Παπανικολάου από την Αθήνα, με τελικό προορισμό το μυθικό βουνό του Ολύμπου, διερχόμενος από την πόλη της Ελασσόνας.

Ο κ. Παπανικολάου θα ανέβει στην κορυφή "Σκολιό" του Ολύμπου (2η υψηλότερη κορυφή στα 2912μ.) με το ποδήλατο του και μόλις φτάσει στο "Σκολιό", θα αφήσει το ποδήλατο, θα ανέβει στο Μύτικα με τα πόδια και μετά θα πάρει το δρόμο του γυρισμού και πάλι με το ποδήλατο!

Ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο εγχείρημα, απαιτητικό και σίγουρα πολύ κουραστικό, δεν θα μπορούσε να αφήσει αμέτοχο το Δήμο Ελασσόνας, ο οποίος επικροτεί την προσπάθεια του κ. Γ. Παπανικολάου και γίνεται αρωγός του για την κατάκτηση του Ολύμπου.

Τον αθλητή θα υποδεχτεί ο Αντιδήμαρχος κ. Ιω. Δραγατσίκης την Κυριακή στις 18 Σεπτεμβρίου στις 19:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Ελασσόνας να τον συγχαρεί για το όλο εγχείρημα, πριν ξεκινήσει την επιστροφή του για την Αθήνα, όπου αναμένετε να τερματίσει στις 20/9.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι η ανάδειξη των ανθρώπινων δυνατοτήτων σε συνδυασμό με το ποδήλατο που αποτελεί διαχρονικά το αποτελεσματικότερο μέσο μετακίνησης του ανθρώπου. H δράση σχεδιάστηκε και περιλαμβάνει διαδρομή περίπου 880 χιλιομέτρων από τις 16-20/9 , σε μία διαδρομή 5 ημερών, από την Αθήνα στον Όλυμπο και επιστροφή στην Αθήνα την οποία θα διανύσει ο κ. Ιωάννης Παπανικολάου, πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας, με το ποδήλατο του χωρίς υποστήριξη για πρώτη φορά.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιάννης Παπανικολάου ήταν διεθνής ποδηλάτης πίστας από το 1998, λαμβάνοντας μέρος σε διοργανώσεις ποδηλασίας παγκοσμίως, έχει σπουδάσει MSc., Αθλητική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου που περιλαμβάνει Αθλητική Οργάνωση, Πολιτική και Δίκαιο του Αθλητισμού.

Η εμπειρία και οι γνώσεις του οδήγησαν στην ομάδα διαχείρισης μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως OLYMPICS GAMES GREECE του 2004 Special Olympics του 2011 και BAKU 2015 1st European Games, IRONMAN Greece 2019, Special Olympics 2019 Abu Dhabi, ΙΙ Mediterranean Beach Games, Greece 2019, Tour of Hellas 2022.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου με την ανάδοχο εταιρεία

article thumbnail

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με τίτλο: «Εργαστήρι Δημιουργίας  [ ... ]

article thumbnail

Για την αναβάθμιση του Πλανηταρίου Ολύμπου που λειτουργεί στην Ελασσόνα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο προϊστάμενος της  [ ... ]

article thumbnail

Συνεχίζεται την επόμενη Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 η διανομή προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμ [ ... ]

article thumbnail

«Αθλητικό Camp» για παιδιά δημοτικού ξεκινάει για πρώτη φορά στο Δήμο Ελασσόνας μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΠΑΠ), μετά τη [ ... ]