Νέα αίθουσα πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου Ασύρματο ίντερνετ σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας

Share

computerroomvlax1

Νέα αίθουσα πληροφορικής απέκτησε το Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου, με δαπάνη της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, προκειμένου να τοποθετηθούν οι υπολογιστές που διέθετε το σχολείο σε νέα αίθουσα, ώστε να εξυπηρετούνται απόλυτα οι ανάγκες του εν λόγω μαθήματος.

Στη νέα αίθουσα πληροφορικής, σε μια αίθουσα προκάτ στον προαύλιο χώρο του σχολείου, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες που προέκυψαν μετά τον σεισμό, πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές εργασίες για την τοποθέτηση των υπολογιστών, ενώ παράλληλα εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας ώστε να έχουν ενσύρματη σύνδεση internet όλες και με τη χρήση φορητών υπολογιστών και τη χρήση προτζέκτορα να γίνεται το μάθημα ακόμα πιο διαδραστικό και ενδιαφέρον για τους μικρούς μαθητές.

Τη νέα αίθουσα πληροφορικής παρέδωσε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς η πρόεδρος της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Εύη Θεοδωράκη παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιω. Δραγατσίκη. Στο σχολείο τους υποδέχτηκε ο διευθυντής κ. Αλεξ. Βαρσάμης, ο οποίος μετάφερε τις ευχαριστίες όλων για τη λύση που δόθηκε μετά από χρόνια και τη δυνατότητα πλέον να γίνεται το μάθημα της πληροφορικής, χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία της ροής των υπόλοιπων μαθημάτων, καθώς το σχολείο διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά δεν διέθετε τον απαιτούμενο χώρο.

«Είναι βασική θέση της δημοτικής αρχής να τίθενται σε προτεραιότητα και να επισπεύδονται οι παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την εκπλήρωση των αναγκών των σχολείων του δήμου, ώστε να κυλά όσο το δυνατό ομαλότερη η σχολική χρονιά, προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Με μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή, σε άριστη συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ιεραρχεί τις προτεραιότητες και τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων και προβαίνει στις απαραίτητες παρεμβάσεις και εργασίες, όπου απαιτείται», δήλωσε σχετικά η πρόεδρος της Α' βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου κ. Θεοδωράκη.

Το επόμενο διάστημα στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου, έχει προγραμματιστεί ακόμα μια αίθουσα προκάτ να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και για το λόγο αυτό θα μετατραπεί σε σχολική βιβλιοθήκη, καθώς η δημιουργία, ο εμπλουτισμός και η σωστή λειτουργία μιας σχολικής βιβλιοθήκης είναι πρώτιστη και βασική ανάγκη για ένα σχολείο.

computerroomvlax2

computerroomvlax3

computerroomvlax4

computerroomvlax5

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ 5 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΓΑΛΑ, ΚΡΕΑΣ, ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ)»

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]