Υπηρεσίες Παιδιάτρου στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Ελασσόνας

Share

paidiatrospaidstathmoi1

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Ελασσόνας (ΟΚΠΑΠ) το 2021 για πρώτη φορά προσέθεσε στο δυναμικό των Παιδικών Σταθμών παιδίατρο με σκοπό τον έλεγχο και την προαγωγή της σωματικής υγείας των παιδιών που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ελασσόνας.

Στα πλαίσια των δράσεων των Παιδικών Σταθμών Δήμου Ελασσόνας για το σχολικό έτος 2022-2023, η παιδίατρος κ. Μαχούχα Αλεξάδρα την Τρίτη 15/11/2022 επισκέφθηκε τον παιδικό Σταθμό Λιβαδίου και την Τρίτη 22/11/2022 τον Α΄ Παιδικό Σταθμό Ελασσόνας και ενημέρωσε τους γονείς για όλα τα θέματα που αφορούν τα παιδιά όπως: σωστή διατροφή, ιογενείς λοιμώξεις, τηλεόραση και χρήση κινητών/ τάμπλετ κ.ά. Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια και στους υπόλοιπους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ελασσόνας.

Η παιδίατρος επισκέπτεται τους παιδικούς σταθμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα εξετάζοντας την σωματική ανάπτυξη των παιδιών, την φυσική τους κατάσταση και την συνολική τους υγεία. Σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο ενημερώνει γραπτώς τους γονείς των παιδιών για τα ευρήματα που προκύπτουν από την εξέταση. Παράλληλα, μελετάται η αναλογία βάρους και ύψους σε συνάρτηση με την ηλικία και συγκεντρώνονται στατιστικά στοιχεία για τον Δείκτη Μάζας Σώματος των παιδιών.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία του ΟΚΠΑΠ Δήμου Ελασσόνας (στο ισόγειο του Δημαρχείου Ελασσόνας) και στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2493350226-227 και 6984117877 (υπεύθυνη κ. Έλενα Ταζέ).

paidiatrospaidstathmoi2

paidiatrospaidstathmoi3

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Άνοιξε η πλατφόρμα και για τους γονείς

article thumbnail

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει και φέτος το Δεκέμβρη ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με συλλόγους και τοπικούς φορείς. Η ένα [ ... ]

article thumbnail

Σε λειτουργία έχει τεθεί για πρώτη φορά το νέο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών στο Δήμο Ελασσόνας μέσω της πλατφόρμας Open1_EasyPay. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην κατ [ ... ]

Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023 12:59
«Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα»
article thumbnail

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Βουνού» στην αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη.

article thumbnail

Με το δημοφιλές συγκρότημα «VEGAS» και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ελασσόνας θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη [ ... ]