Έναρξη νέων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Κ.Δ.Β.Μ. Αιτήσεις συμμετοχής έως την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Share

kdvmlogodimos

Από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε νέα τμήματα Προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Ελασσόνας, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής μέχρι και την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ελασσόνας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, ξεκινά την υλοποίηση νέων προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)

Τα προγράμματα προσφέρονται δια ζώσης και εξ αποστάσεως σε όλους τους ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και σε μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Μετά από επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος εκδίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης, η οποία συνυπογράφεται από το Δήμο, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ και την Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων σε πρόγραμμα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερομένου. Ακολουθεί ο πίνακας με τα προσφερόμενα προγράμματα, εκ των οποίων θα υλοποιηθούν αυτά που θα συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό δηλώσεων συμμετοχής (20 για κάθε πρόγραμμα/τμήμα):

Α/Α

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΩΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1

Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media)

25

2

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

25

3

Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα - e-επιχειρείν

25

4

Αθλητισμός και διατροφή

25

5

Βασικά Αγγλικά Α1

50

6

Βασικά Ιταλικά Α1

50

7

Βασικά Ιταλικά Α2

50

8

Αγροτική Επιχειρηματικότητα -Marketing Αγροτικών Προϊόντων

25

9

Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση)

50

10

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

50

11

Φωτογραφία

25

12

Εργαστήρι δημιουργίας κοσμήματος

50

13

Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων

25

14

Κοπτική – Ραπτική

50

15

Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση

25

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν από το Φεβρουάριο 2023 στις νέες εγκαταστάσεις του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Ελασσόνας στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας και σε τμήματα, δύο φορές έκαστο την εβδομάδα.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος συμμετοχής έως τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, εργάσιμες ημέρες και ώρες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης: Δ/νση: Δημάρχου Χρ. Βλαχοδήμου 1 (πρώην ΔΕΥΑΛ),

Ελασσόνα Τ.Κ. 40 200, Τηλ.: 2493493615

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Website: https://kdvm.dimoselassonas.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν την αίτηση ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του ΚΔΒΜ Δήμου Ελασσόνας στον σύνδεσμο:

https://kdvm.dimoselassonas.gr/wp-content/uploads/2022/09/ΑΙΤΗΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ-2022.doc

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου Ελασσόνας, λαμβάνοντας υπόψη τις αναπτυξιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά, ενθαρρύνει τη  [ ... ]

article thumbnail

Μέχρι τις 15 Μαρτίου 2024 θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο – Βεστιάριο του Δήμου Ελασσό [ ... ]

article thumbnail

Έναν ακόμη εξωτερικό απινιδωτή παραχώρησε προς χρήση ο Δήμος Ελασσόνας, αυτή τη φορά στο Μεσοχώρι, μετά από αίτημα του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσοχωρίου «Ο Άγιος Δημ [ ... ]

article thumbnail

Στην αποκατάσταση ζημιών σε πλακόστρωτους δρόμους στις κοινότητες Καρυάς και Λιβαδίου προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας, αλλάζοντας όψη στα πλακόστρωτα στους παραδοσ [ ... ]

article thumbnail

Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης πεζοδρομίων δίπλα στο τοξωτό γεφύρι της Ελασσόνας ολοκλήρωσε πρόσφατα ο Δήμος Ελασσόνας στη συνοικία Βαροσίου.