ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Share

polprost22232

Ν. Γάτσας: «Στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των καταστροφών»

Ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων για την πολιτική προστασία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ελασσόνα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα ως προέδρου του τοπικού συντονιστικού οργάνου. Τα θέματα της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και η πρόληψη για την χειμερινή περίοδο 2022–2023 στην αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και δήλωσε: «Η στενή συνεργασία όλων των φορέων που είναι υπεύθυνοι για την πολιτική προστασία αποτελεί εγγύηση για την βέλτιστη διαχείριση των έκτακτων καταστάσεων που προκαλούν καταστροφές και προβλήματα σε μία περιοχή. Στο Δήμο Ελασσόνας ενεργοποιούμε σε κάθε τέτοια περίσταση πλήρως τον μηχανισμό αντιμετώπισης καταστροφών και έχουμε τη διαρκή στήριξη όλων των φορέων της πολιτικής προστασίας. Οι υπηρεσίες μας ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου με τα σχέδια αντιμετώπισης και είναι σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες του κάθε φορέα, όπως η συντήρηση των μηχανημάτων και οχημάτων για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών, τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου, η προμήθεια αλατιού, η λειτουργία μητρώου ιδιοκτητών μηχανημάτων έργου, οι συντηρήσεις του οδικού δικτύου με τη συνεργασία του Δασαρχείου και του Δήμου και ο καθορισμός των περιπολιών από την Αστυνομία, την Θηροφυλακή, του Κυνηγετικού Συλλόγου και εθελοντικών φορέων, αν απαιτηθεί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Δ/νσης Πολ. Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας Κων. Γαβριηλίδης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας Β. Καραλής, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας Νικ. Μητσιογιάννης, ο Διοικητής της 361 ΠΑΠ Ελασσόνας Αστ. Τσιτσιβάς, ο Διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Π. Μουταφίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας Ελ. Μουλτσιάς, ο Δασάρχης Ελασσόνας Χρ. Αναστασόπουλος, η Δασάρχης Λάρισας Αν. Μπάκαβου, οι αντιδήμαρχοι Αθ. Καλιακούδας Ιω. Δραγατσίκης και Χρ. Παπαδημητρίου, η προϊσταμένη Πολ. Προστασίας Μελ. Δάσιου, η προϊσταμένη Δ/νσης Τεχν. Έργων Χρ. Ζαρίφη, ο προϊστάμενος Τμ. Αγροτικών Υποδομών Ιω. Κόνιαρης, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Θυροφυλακής, της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Ελασσόνας Δημ. Νάκας, η εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας Ιω. Τσάτσου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας και Προϊστ.Τμ. της Δ/νσης Τ.Υ. Π.Ε. Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρήστος Καραμπούζης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας Βασίλειος Κακαδιάρης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας στην Ελασσόνα Λάζαρος Σερετίδης.

polprost22231

polprost22233

polprost22234

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Άνοιξε η πλατφόρμα και για τους γονείς

article thumbnail

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει και φέτος το Δεκέμβρη ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με συλλόγους και τοπικούς φορείς. Η ένα [ ... ]

article thumbnail

Σε λειτουργία έχει τεθεί για πρώτη φορά το νέο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών στο Δήμο Ελασσόνας μέσω της πλατφόρμας Open1_EasyPay. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην κατ [ ... ]

Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023 12:59
«Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα»
article thumbnail

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Βουνού» στην αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη.

article thumbnail

Με το δημοφιλές συγκρότημα «VEGAS» και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ελασσόνας θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη [ ... ]