Τον ερχόμενο Μάιο το 2ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Δήμου Ελασσόνας
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Δελτία Τύπου
- Δημιουργηθηκε στις Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 10:28
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Από τον Δήμο Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι το 2ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Δήμου Ελασσόνας θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα στις 6-7 Μαΐου 2023 σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ελασσόνας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Θεσσαλικού Ημερολογίου.
Καλούνται οι μελετητές της τοπικής ιστορίας να συμμετάσχουν ως εισηγητές στο συνέδριο, τα πρακτικά του οποίου θα εκδοθούν σε τόμο. Οι ανακοινώσεις θα παρουσιάζουν νέα ιστορικά στοιχεία για τους θεσμούς, τους οικισμούς, τα μνημεία, τα πρόσωπα, τα έθιμα και το γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής. Ο χρόνος της κάθε ανακοίνωσης θα κυμαίνεται από 15 έως 20 λεπτά.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο ως εισηγητές καλούνται να υποβάλουν την εργασία τους, με λεπτομερή τεκμηρίωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.
Η έκταση της κάθε ανακοίνωσης πρέπει να είναι έως 14 σελίδων μεγέθους Α4. Το κείμενο πρέπει να είναι γραμμένο με γραμματοσειρά Times New Roman, με μέγεθος 12pt, με μονό διάστιχο και πλήρη στοίχιση.
Δημοτικά Νέα
Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση του Επιχειρησιακού Σχεδίου ανάπτυξης του Θεσσαλικού Ολύμπου
Δεκάδες πολίτες συμμετείχαν στον περίπατο που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Δήμος Ελασσόνας: «Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό εργαστήριο για μαθητές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη»