Τον ερχόμενο Μάιο το 2ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Δήμου Ελασσόνας

Share

2osynedreiotopikisistorias

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Από τον Δήμο Ελασσόνας ανακοινώνεται ότι το 2ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Δήμου Ελασσόνας θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα στις 6-7 Μαΐου 2023 σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ελασσόνας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Θεσσαλικού Ημερολογίου.

Καλούνται οι μελετητές της τοπικής ιστορίας να συμμετάσχουν ως εισηγητές στο συνέδριο, τα πρακτικά του οποίου θα εκδοθούν σε τόμο. Οι ανακοινώσεις θα παρουσιάζουν νέα ιστορικά στοιχεία για τους θεσμούς, τους οικισμούς, τα μνημεία, τα πρόσωπα, τα έθιμα και το γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής. Ο χρόνος της κάθε ανακοίνωσης θα κυμαίνεται από 15 έως 20 λεπτά.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συνέδριο ως εισηγητές καλούνται να υποβάλουν την εργασία τους, με λεπτομερή τεκμηρίωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.

Η έκταση της κάθε ανακοίνωσης πρέπει να είναι έως 14 σελίδων μεγέθους Α4. Το κείμενο πρέπει να είναι γραμμένο με γραμματοσειρά Times New Roman, με μέγεθος 12pt, με μονό διάστιχο και πλήρη στοίχιση.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής

article thumbnail

Τη σύμβαση για το έργο «Συντήρηση κοινοτικών καταστημάτων Δολίχης και Συκέας» υπέγραψε στο δημαρχείο Ελασσόνας ο Δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας με τον ανάδοχο του έργου κ.  [ ... ]

article thumbnail

Μέσα σε κλίμα χαράς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. στην Ελασσόνα την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της περιοδείας των ιστορικών Κυπέλλων της ομάδα [ ... ]

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025 08:38
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ
article thumbnail

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας ανακοινώνει ότι θα γίνει τμηματική διακοπή της υδροδότησης λόγω προγραμματισμένων εργασιών για το έργο με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση ολ [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει η ομάδα με αφορμή την έναρξη του νέου  [ ... ]