Ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας

Share

neoiypalliloikentrokoin

Νέες δράσεις στήριξης παιδιών – οικογενειών και ηλικιωμένων

Τους δύο νέους εργαζόμενους ειδικότητας Κοινωνικής Διοίκησης και Παιδαγωγού Δημοτικής Εκπαίδευσης, επιτυχόντες της προκήρυξης των δύο θέσεων εργασίας στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας, συνάντησε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να τους συγχαρεί και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Τους νέους εργαζόμενους του Κέντρου Κοινότητας κ.κ. Μαρίνα Αγοραστού ειδικότητας Παιδαγωγού Δημοτικής Εκπαίδευσης και Κωνσταντίνο Ιωαννίδη ειδικότητας Κοινωνικής Διοίκησης, συνόδευε η υπεύθυνη του προγράμματος του «Κέντρου Κοινότητας» κ. Θάλεια Γκόλτσιου, η οποία ενημέρωσε το δήμαρχο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η πρόσληψη των δύο υπαλλήλων για την ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Γάτσας δήλωσε: «Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ήδη εδραιωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως σημαντικές κοινωνικές δομές για την εξυπηρέτηση των ευάλωτων ομάδων, προσφέροντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, ενημέρωση, εμψύχωση και υπηρεσίες υποδοχής αιτημάτων για επιδόματα και οικονομικές ενισχύσεις. Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας εργάζονται σήμερα μία κοινωνική λειτουργός και δύο ψυχολόγοι, ενώ με τη στελέχωση των δύο νέων υπαλλήλων θα εμβαθύνουμε και θα διευρύνουμε τις κοινωνικές μας δράσεις, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την «Παροχή Υπηρεσιών βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και διασφάλισης της κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων» με διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε παιδιά και οικογένειες ευάλωτων ομάδων και ηλικιωμένους».

 Πιο συγκεκριμένα, για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών ευάλωτων ομάδων η κ. Μαρίνα Αγοραστού θα αναλάβει:

α) την οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό σε θέματα, όπως σχολικός εκφοβισμός, ανθρώπινα δικαιώματα, oρθή χρήση του διαδικτύου, φτώχεια, μετανάστευση, ρατσισμός κ.ά. με αφορμή τις αντίστοιχες παγκόσμιες ημέρες. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε θέματα αλληλεγγύης, ανθρώπινων δικαιωμάτων, σεβασμού της διαφορετικότητας.

β) την οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς μαθητών με ήπιες εκπαιδευτικές ανάγκες σε συνεργασία με το σχολείο στο οποίο φοιτούν, το ΚΕΣΥ και τις ψυχολόγους του Κέντρου Κοινότητας.

γ) το συντονισμό εθελοντικής δράσης για τη σχολική στήριξη παιδιών οικογενειών που βιώνουν οικονομικές και άλλες δυσκολίες με προσφορά δωρεάν μαθημάτων για τη στήριξη αδύναμων μαθητών του δημοτικού και γυμνασίου.

δ) την πραγματοποίηση συνεδριών συμβουλευτικής σε άνεργους γονείς και προώθησή τους σε προγράμματα δια βίου μάθησης ή προγράμματα εύρεσης εργασίας του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

ε) τον συντονισμό για την οργάνωση και λειτουργία σχολής γονέων με συγκρότηση ομάδας γονέων και πραγματοποίηση συνεδριών με θέματα που απασχολούν τους γονείς για την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

 Επίσης, για τη στήριξη των ηλικιωμένων, ο κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης θα αναλάβει:

α) τη διοργάνωση και το συντονισμό ενημερωτικών εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού των ηλικιωμένων σε θέματα υγείας και πρόληψης ασθενειών (ενημερωτικές εκδηλώσεις για νοσήματα, όπως καρδιαγγειακά, άνοια, καρκίνος, κατάθλιψη κλπ) σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, ιδιώτες γιατρούς κ.α. φορείς.

β) το συντονισμό για την πραγματοποίηση δράσεων ψυχαγωγίας σε ηλικιωμένους (μαθήματα χορού ή γυμναστικής, περίπατοι, επισκέψεις κ.α.) σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Δήμου.

γ) την ενημέρωση και στήριξη φροντιστών πασχόντων με χρόνια νοσήματα. (Αλτσχάιμερ, άνοια κλπ) σε συνεργασία με την Εταιρία Αλτσχάιμερ Λάρισας και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

δ) την πραγματοποίηση δράσεων για την ψηφιακή κατάρτιση ατόμων της Τρίτης Ηλικίας (Βασικές δεξιότητες) σε συνεργασία με το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου.

ε) άλλες δράσεις σε συνεργασία με το ινστιτούτο Πρόληψις, το ΕΔΔΥΠΥ και άλλους φορείς για την προστασία της υγείας στην Τρίτη Ηλικία.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

    Συνεχίζεται το πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis, το οποίο πρόγραμμα προσφέρει δωρε [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας προσφέρει και φέτος το Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης σε οικογένειες δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την ευγενική στήριξη επιχειρήσε [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοιχτός διαγωνισμός από το Δήμο Ελασσόνας για την επιλογή αναδόχου του έργου «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ελασσ [ ... ]

article thumbnail

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 ο Δήμος Ελασσόνας υποδέχεται ως συνδιοργανωτής τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, και είναι ένας από [ ... ]

article thumbnail

Και δεύτερη επιστολή για τα προβλήματα των αγροτών στο Δήμο Ελασσόνας απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσονας κ. Νικ. Γάτσας, στον Προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ [ ... ]