Ο Δήμος Ελασσόνας στην 1η συνάντηση EUROPE GOES LOCAL ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΜΕ ΘΕΜΑ « Supporting Youth Work at the Municipal Level»

Share

inedivim2202233

Την επιτυχία ένταξης του Δήμου Ελασσόνας στην Εθνική Ομάδα Εργασίας για τη Νεολαία και τη Στρατηγική Σύμπραξη «Europe Goes Local», ακολούθησε η συμμετοχή του στην επιτυχή 1η Συνάντηση των μελών της, στην Καλαμάτα, 21-24 Φεβρουαρίου, με θέμα « Supporting Youth Work at the Municipal Level», με την εκπροσώπηση της κ. Ρόκκου Αικατερίνης, ειδικής Συμβούλου του Δημάρχου σε θέματα Οργάνωσης, Διοίκησης και Ανάπτυξης.

Την Εθνική Ομάδα Εργασίας και τις Συναντήσεις των 20 μελών Δήμων, συντονίζει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Erasmus+ /Youth Greece, ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+, με σκοπό τη στήριξη της Νεολαίας στο επίπεδο των Δήμων της Ελλάδας.

Ο Δήμος Ελασσόνας κατά τη συμμετοχή του είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το πλαίσιο δράσης και τη σημασία του Youth Work στον Ελλαδικό και τον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο, ενώ, η εμπειρία της συμμετοχής περιλάμβανε εκπαιδευτικά/διαδραστικά μίνι εργαστήρια, παρακολούθηση παρουσιάσεων και συζητήσεις στις επιμέρους θεματικές ενότητες /άξονες που ακολουθούν:

• Προγράμματα Erasmus+/Youth και δυνατότητες δραστηριοποίησης και χρηματοδότησης

• Παρουσίαση δράσεων κάθε Δήμου για τη Νεολαία

• Καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο

• Δικτύωση και δυνατότητες συνεργασίας με την Εθνική Μονάδα Συντονισμού και τους Δήμους μέλη της Εθνικής Ομάδας Εργασίας

• Περαιτέρω υποστήριξη και δημιουργία υποστηρικτικών εργαλείων, προτάσεων βελτίωσης και αυτοβελτίωσης, εκπλήρωση προσδοκιών, ανανέωση των επόμενων βημάτων δράσης.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, θα δοθεί συνέχεια σε συναντήσεις, από τις οποίες αναμένεται η εμπλοκή όλο και περισσότερων φορέων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Erasmus+/Νεολαία &Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, προκειμένου να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές υλοποίησής τους σε τοπικό επίπεδο, με όλο και πιο θετικά αποτελέσματα για τις διαχρονικές και σύγχρονες ανάγκες της Νεολαίας.

eugoeslocal

inedivim2202231

inedivim2202232

inedivim2202234

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Άνοιξε η πλατφόρμα και για τους γονείς

article thumbnail

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει και φέτος το Δεκέμβρη ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με συλλόγους και τοπικούς φορείς. Η ένα [ ... ]

article thumbnail

Σε λειτουργία έχει τεθεί για πρώτη φορά το νέο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών στο Δήμο Ελασσόνας μέσω της πλατφόρμας Open1_EasyPay. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην κατ [ ... ]

Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023 12:59
«Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα»
article thumbnail

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Βουνού» στην αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη.

article thumbnail

Με το δημοφιλές συγκρότημα «VEGAS» και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ελασσόνας θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη [ ... ]