Νέα είσοδος στην Βερδικούσια από τον Δήμο Ελασσόνας

Share

neaeisodosverdikousia

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου με την ανάδοχο

Τη σύμβαση για τη διαμόρφωση νέας εισόδου στην Κοινότητα Βερδικούσιας, υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με την ανάδοχο του έργου κ. Ευθυμία Κωστρίπα, με έδρα την Λάρισα.

Το έργο έχει τίτλο «Διαμόρφωση εισόδου Βερδικούσιας» προϋπολογισμού 128.600,00€ ( ΦΠΑ 24% ) και θα καλυφθεί από πιστώσεις ΣΑΤΑ.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Καθημερινά δρομολογούμε μικρά και μεγαλύτερα έργα, που αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα ετών. Από την πρώτη ημέρα εστιάσαμε στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των κατοίκων στις κοινότητες αλλά και των επισκεπτών σε αυτές. Το έργο της διαμόρφωσης της εισόδου στην ορεινή κοινότητα Βερδικούσιας σκοπό έχει στην ανάπλαση του χώρου έτσι ώστε αφενός να αναβαθμιστεί αισθητικά το τοπίο και αφετέρου ο χώρος που θα δημιουργηθεί να αποτελεί ένα σημείο αναψυχής και θέασης για όλους. Μέρα με την ημέρα αποκαθιστούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του δήμου και την αξιοπιστία του δήμου έναντι των συμπολιτών μας. Το επόμενο διάστημα οι κάτοικοι της Βερδικούσιας θα έχουν ακόμα ένα ολοκληρωμένο έργο στην κοινότητα τους».

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

 Καθαίρεση των υπαρχουσών πλακοστρώσεων, της βάσης από σκυρόδεμα αυτών, των κρασπέδων και του ασφαλτοστρωμένου τμήματος στο σημείο παρέμβασης.

 Κατασκευή ρείθρων και τοποθέτηση κρασπέδων.

 Επίστρωση με χονδρόπλακες ακανόνιστες, λιθόστρωση με γρανιτοκυβόλιθους 10*10*6, κολυμβητή, αρμολογημένη, σύμφωνα με το σχέδιο της μελέτης με όλες τις απαιτούμενες προ εργασίες (επίστρωση κοκκώδων υλικών, κατασκευή βάσης από σκυρόδεμα οπλισμένης με πλέγμα κλπ).

 Τοποθέτηση κρασπέδου κήπου περιμετρικά των δέντρων.

 Κατασκευή ξύλινης πέργκολας

 Τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων σύνθετου σχεδίου στο τοιχείο στο χώρο παρέμβασης

 Συντήρηση στο υφιστάμενο κιόσκι, στη βρύση και στο υφιστάμενο πέτρινο τοιχείο στη θέση αυτού.

 Τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κλπ).

 Εργασίες πρασίνου

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΦΙΣΩΝ

article thumbnail

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας σας προσκαλούν στη συναυλία «Μο [ ... ]

article thumbnail

Ανεύθυνες χαρακτήρισε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τις καταγγελίες περί δήθεν ελλείμματος στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ξεκινήσει την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

article thumbnail

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την [ ... ]