Νέο γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ στο προαύλιο του Γυμνάσιου - Λ.Τ. Τσαριτσάνης

Share

auleiosxorostsaritsani

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου με την ανάδοχο εταιρεία

Τη σύμβαση για την συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Τσαριτσάνης υπέγραψε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «SOLIS A.E.», με έδρα την Λάρισα, κ. Χρήστο Καρκαντό.

Το έργο έχει τίτλο «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Τσαριτσάνης» προϋπολογισμού 35.650,00 € ( ΦΠΑ 24% ), και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του έτους 2023 από πιστώσεις του προγράμματος «Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτηρίων».

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τόνισε: «Συνεχίζουμε καθημερινά με παρεμβάσεις και συντηρήσεις για καλύτερες και πιο σύγχρονες σχολικές μονάδες. Το Γυμνάσιο – Λύκειο Τσαριτσάνης σε λίγες ημέρες θα έχει ένα ανακαινισμένο αύλειο χώρο, στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ. Ένα ιστορικό κτίριο, η Οικονόμειος Σχολή στο οποίο στεγάζεται το Γυμνάσιο – Λύκειο Τσαριτσάνης, αναβαθμίζεται και αποκτά ασφαλείς χώρους άθλησης για τους μαθητές μας».

Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα του γηπέδου καλαθοσφαίρισης - πετοσφαίρισης που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Τσαριτσάνης, έχει έκταση περίπου 600,00m2, είναι μεν ασφαλτοστρωμένο, αλλά παρουσιάζει έντονες φθορές όπως ρηγματώσεις, καθίσματα κ.τλ. με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη και επικίνδυνη η χρήση του από τους μαθητές.

Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν προκειμένου να εξασφαλιστεί πρωταρχικά η ασφάλεια των μαθητών και στη συνέχεια για να καταστούν οι αθλοπαιδίες ευχάριστες περιλαμβάνουν:

• Εξομάλυνση της επιφάνειας της οδού (καθίσματα, λακούβες) με χρήση ισοπεδωτικής στρώσης κυκλοφορίας, ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και στη συνέχεια ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05m.

• Τοποθέτηση ακρυλικού τάπητα για την κατασκευή του γηπέδου καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης.

• Τσιμεντόστρωση τμήματος παράπλευρα του γηπέδου και πλησίον της περίφραξης, ώστε να να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη ροή των ομβρίων υδάτων εκτός του γηπέδου.

• Αποξήλωση των υφιστάμενων μπασκετών.

• Προμήθεια και τοποθέτηση νέων ολυμπιακών διαστάσεων μπασκετών.

• Προμήθεια και πλήρη εγκατάσταση λυόμενου συγκροτήματος πετοσφαίρισης (βόλεϋ)

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Έληξε η προθεσμία κοπής και απομάκρυνσης χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδά ιδιοκτητών οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός  [ ... ]

article thumbnail

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου με την ανάδοχο εταιρεία

article thumbnail

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με τίτλο: «Εργαστήρι Δημιουργίας  [ ... ]

article thumbnail

Για την αναβάθμιση του Πλανηταρίου Ολύμπου που λειτουργεί στην Ελασσόνα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο προϊστάμενος της  [ ... ]

article thumbnail

Συνεχίζεται την επόμενη Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 η διανομή προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμ [ ... ]