Δήμος Ελασσόνας: 431.300,00 ευρώ για τη συντήρηση σχολικών κτηρίων

Share

1odimsxelass

Σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός

Ανοιχτός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου του έργου «Συντήρηση σχολικών κτηρίων» προϋπολογισμού 431.300,00 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) από το Δήμο Ελασσόνας.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις ΣΑΤΑ και αφορά σε εργασίες για τη συντήρηση σχολικών μονάδων του Δήμου Ελασσόνας και συγκεκριμένα του Λυκείου Ελασσόνας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, του Γυμνασίου Βερδικούσιας, του Γυμνασίου – Λ.Τ. Κρανιάς, του Δημοτικού Σχολείου Κρανιάς, του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, του κλειστού Γυμναστηρίου του Γυμνασίου – Λ.Τ. Καλλιθέας και του νηπιαγωγείου Λιβαδίου.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας αναφορικά με τον διαγωνισμό του έργου δήλωσε: «Προχωρήσαμε από την πρώτη στιγμή στην καταγραφή των προβλημάτων όλων των σχολείων του δήμου, σχολεία τα οποία ήταν με ελλιπή συντήρηση τα τελευταία χρόνια. Οι εργασίες που έχουμε δρομολογήσει θα δώσουν λύση σε χρόνια προβλήματα σε πολλές σχολικές μονάδες και θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Υπάρχει ένας μεγάλος προγραμματισμός εργασιών για το επόμενο διάστημα, παράλληλα με τη συγκεκριμένη μελέτη, που θα αρχίσει να υλοποιείται όπως η πυρασφάλεια στα σχολεία, η αντικεραυνική προστασία των σχολικών συγκροτημάτων, οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας και στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Βερδικούσιας. Είμαστε δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καθημερινά, θέλουμε το καλύτερο για την εκπαιδευτική κοινότητα και αυτό πράττουμε καθημερινά με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις».

Για τους ενδιαφερόμενους προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο "ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί" της πύλης www.promitheus.gov.gr (α/α συστήματος 195873) καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής www.dimoselassonas.gr και πληροφορίες στα τηλέφωνα 2493350116-115, αρμόδια υπηρεσία Δ/νση Τεχνικών Έργων και Υποδομών.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ :

 ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Λύκειο Ελασσόνας αφορούν στη συντήρηση του Γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος

 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας αφορούν στη συντήρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και των παράπλευρα αυτής αιθουσών και στη συντήρηση της στέγης άνωθεν αυτών.

 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Γυμνάσιο Βερδικούσιας αφορούν στη συντήρηση της στέγης και του αλεξικέραυνου.

 ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Λ.Τ. ΚΡΑΝΙΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Κρανιάς αφορούν στη συντήρηση του Γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος.

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΝΙΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς αφορούν στην αντικατάσταση ξύλινων εσωτερικών θυρών με νέες, προκειμένου να ανοίγουν με φορά προς τα έξω, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αντισεισμικού κανονισμού. Επίσης, θα γίνει συντήρηση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών (φωτιστικά, ρευματοδότες κ.α.).

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας αφορούν στη συντήρηση των τουαλετών (WC) του σχολικού συγκροτήματος και της στέγης άνωθεν αυτών, καθώς και στη συντήρηση του κτιρίου των παλαιών WC, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες του σχολείου σε χώρους υγιεινής.

 ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-Λ.Τ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λ.Τ. Καλλιθέας αφορούν στην επιστέγαση των θυρών εισόδου – εξόδου στο γυμναστήριο με γαλβανισμένη λαμαρίνα με τραπεζοειδείς πτυχώσεις στηριζόμενη σε μεταλλικές κοιλοδοκούς.

 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΟΥ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Νηπιαγωγείο Λιβαδίου αφορούν στην αποξήλωση του υπάρχοντος ξύλινου δαπέδου και την αντικατάστασή του με παρκέτο απλό από λωρίδες δρύινες.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου Ελασσόνας, λαμβάνοντας υπόψη τις αναπτυξιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά, ενθαρρύνει τη  [ ... ]

article thumbnail

Μέχρι τις 15 Μαρτίου 2024 θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο – Βεστιάριο του Δήμου Ελασσό [ ... ]

article thumbnail

Έναν ακόμη εξωτερικό απινιδωτή παραχώρησε προς χρήση ο Δήμος Ελασσόνας, αυτή τη φορά στο Μεσοχώρι, μετά από αίτημα του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσοχωρίου «Ο Άγιος Δημ [ ... ]

article thumbnail

Στην αποκατάσταση ζημιών σε πλακόστρωτους δρόμους στις κοινότητες Καρυάς και Λιβαδίου προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας, αλλάζοντας όψη στα πλακόστρωτα στους παραδοσ [ ... ]

article thumbnail

Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης πεζοδρομίων δίπλα στο τοξωτό γεφύρι της Ελασσόνας ολοκλήρωσε πρόσφατα ο Δήμος Ελασσόνας στη συνοικία Βαροσίου.