Ενεργειακή αναβάθμιση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας

Share

3odimsxoleioelassonas

Σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός – Προϋπολογισμός έργου 818.000,00€ Ευρώ

Ανοιχτός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ 3 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» προϋπολογισμού 818.000,00 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) από το Δήμο Ελασσόνας.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 και αφορά σε εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελασσόνας.

Αντικείμενο της μελέτης αποτελούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

 Αντικατάσταση του συνόλου της στέγης

 Εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου

 Θερμομόνωση οροφών (εσωτερικά)

 Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα υψηλής θερμικής απόδοσης.

 Ηλεκτρική, ισχυρών και ασθενών ρευμάτων

(Οι παρεμβάσεις αφορούν στην αντικατάσταση της ηλεκτρικής εγκατάστασης λεβητοστασίου και στο σύστημα φωτισμού του κτιρίου)

 Αντικατάσταση Συστήματος Θέρμανσης

(Σύνδεση του κτιρίου στο δίκτυο φυσικού αερίου. Αντικατάσταση του παλιού λέβητα με νέους λέβητες φυσικού αερίου, μικρότερης ισχύος, υψηλού βαθμού απόδοσης, χαμηλών θερμοκρασιών και συμπύκνωσης καυσαερίων. Επίσης προβλέπεται η αντικατάσταση των υφιστάμενων θερμαντικών σωμάτων με νέα)

 Αντικατάσταση Συστήματος Φωτισμού

(Στο πλαίσιο της παρέμβασης αντικαθίστανται τα φωτιστικά σώματα και οι λαμπτήρες με νέα φωτιστικά σώματα, υψηλής απόδοσης, χαμηλού δείκτη θάμβωσης, κατάλληλα για χώρους διδασκαλίας)

 Εγκατάσταση Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

(Συμπληρωματικά των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας εγκαθίσταται σύστημα φωτοβολταϊκών στοιχείων ονομαστικής ισχύος 10 kWp για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα καλύπτει μέρος των αναγκών του κτιρίου)

Με αφορμή την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελασσόνας ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης είναι η μόνο ουσιαστική λύση που μπορείς να δώσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργεί η παλαιότητα των σχολικών κτηρίων και η ελλιπείς συντήρηση τους τα περασμένα χρόνια. Οι εργασίες που κάνουμε αφορούν τη ριζική ανακαίνιση των σχολικών κτιρίων ώστε να φιλοξενούνται τα παιδιά μας, ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε σε αυτή τη ζωή, σε ιδανικότερο σχολικό περιβάλλον, να είναι το σχολείο ένα πραγματικό δεύτερο σπίτι τους. Για αυτό έχουμε δώσει προτεραιότητα από την αρχή της θητείας μας σε αυτά τα έργα και, αισίως, τα έχουμε προχωρήσει σε έναν μεγάλο βαθμό. Συνεχίζουμε καθημερινά τις συντηρήσεις σχολικών μονάδων, επιτυγχάνοντας καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Για τους ενδιαφερόμενους προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο "ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί" της πύλης www.promitheus.gov.gr, (α/α συστήματος 1966320) καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής www.dimoselassonas.gr και πληροφορίες στο τηλέφωνο 2493350116, 115, αρμόδια υπηρεσία Δνση. Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 13/04/2023, ημέρα Μεγ. Πέμπτη και ώρα 15:00μ.μ..

Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής ς αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 21/04/2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους πριν από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου καλεί ο Δήμος Ελασσόνας τους αρδευτές που οφείλουν και θα κληθούν μέσα στις επόμενε [ ... ]

article thumbnail

Δευτέρα 15 Απριλίου, ώρα 19:00, Αίθουσα ΚΔΒΜ Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας

article thumbnail

Πρόσκληση σε νέους και νέους να εγγραφούν στο μητρώο νέων για τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων απηύθυναν σήμερα με συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε  [ ... ]

article thumbnail

Τη νέα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ελασσόνας εξέλεξε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, η οποία αποτελείται από δραστήριες γυναίκε [ ... ]

article thumbnail

Τη σύμβαση του εμβληματικού έργου «Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημόσιου χώρου για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) του Δήμου Ελασσόνας» υπέγραψαν  [ ... ]