Τίμησαν την ημέρα της γυναίκας Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ελασσόνας

Share

imeratisgynaikas4

«Γυναίκες των Επιστημών , των Γραμμάτων και των Τεχνών» ήταν το θέμα της επιτυχημένης εκδήλωσης που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας και η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ελασσόνας με τη συνδιοργάνωση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, την περασμένη Τετάρτη 5 Απριλίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Θέατρο Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ελασσόνας, οι μαθητές και μαθήτριες των οποίων παρουσίασαν τη ζωή και το έργο σημαντικών γυναικών του περασμένου αιώνα και της σύγχρονης εποχής, που διακρίθηκαν στο χώρο των επιστημών των γραμμάτων και των τεχνών, με την πολύτιμη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να ασχοληθούν και να γνωρίσουν στοιχεία της ιστορίας του γυναικείου κινήματος για την ισότητα των φύλων, και μέσα από το έργο των γυναικών να αναδείξουν και να αποδομήσουν τα στερεότυπα για το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία, την εργασία και όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ενδιαφέρουσα για όλους η ομιλία της κ. Καλλιόπης Τζήκα, η οποία ως μέλος της Επιτροπής Ισότητας του δήμου αλλά και ως Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας και Α΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), αναφέρθηκε στο ρόλο της γυναίκας μέσα από τρεις σημαντικούς άξονες, όπως την ισότητα, την επιχειρηματικότητα και σύνδεση αυτών τονίζοντας μεταξύ άλλων: « Ο Δήμος Ελασσόνας και εμείς, ως Επιτροπή Ισότητας του δήμου, στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών, στον αγώνα τους, για μία πιο δίκαιη ζωή, χωρίς βία και διακρίσεις, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, διότι πολιτισμός είναι η τίμια, συνεπής, σωστή, δίκαιη, και καθαρή συμπεριφορά, μεταξύ ανθρώπων, διαφορετικού φύλου, ηλικίας, και επιστημονικής μόρφωσης. Σας εύχομαι ολόψυχα, να αντιμετωπίζετε τα πράγματα, με ευαισθησία και δυναμισμό, προς κάθε κατεύθυνση και να είστε η γενιά, που θα διαμορφώσει την νέα αντίληψη πραγμάτων, για μια κοινωνία και οικονομία, με ευαισθησίες».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Καρανίκας, Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα και Γιάννης Καριπίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Τσακνάκης, ο Διευθυντής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Νικόλαος Ζέρβας καθώς και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας κ. Ελευθέριος Μουλτσιάς.

imeratisgynaikas1

imeratisgynaikas2

imeratisgynaikas3

imeratisgynaikas5

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τυτώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συ [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα αθλητικά προγράμματα «Κύκλοι Άθλησης» και «Εργαστήρια Ευεξίας», τα οποία υλοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αντιδη [ ... ]

article thumbnail

Για την Πολωνία αναχωρεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας όπου θα συμμετάσχει στο 16ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη Μσάνα Ντόλνα (Mszana a Dolna) [ ... ]

article thumbnail

ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝΟΛ ΑΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

article thumbnail

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ