Δήμος Ελασσόνας: Τη μελέτη κατασκευής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων αναλαμβάνει η ΑΕΝΟΛ ΑΕ

Share

dimarxos proedrosaenol

Την προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων υπέγραψε προ ημερών ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον Πρόεδρο του αναπτυξιακού οργανισμού ΑΕΝΟΛ ΑΕ κ. Ελ. Φουρκιώτη. Αντικείμενο της μελέτης εφαρμογής είναι η κατασκευή διώροφου κτηρίου με υπόγειο σε δημοτικό οικόπεδο στη συνοικία Αμπελοκήπων στην Ελασσόνα, έναντι ΚΤΕΛ, που θα στεγάζει τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης ο Δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε την ΑΕΝΟΛ για τη συνεργασία και τον κ. Φουρκιώτη για το επιτυχημένο συντονισμό και διοίκηση του νέου οργανισμού, ο οποίος κατάφερε πολύ σύντομα να έχει τη διαχειριστική επάρκεια να αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και την επίβλεψη έργων και σημείωσε ότι η μελέτη εφαρμογής για μία σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Ελασσόνα αποτελεί την προϋπόθεση για την υλοποίηση μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ του μεγάλου αυτού έργου, που θα προσφέρει ασφάλεια και φιλοξενία σε όσους έχουν ανάγκη από ένα υποστηρικτικό περιβάλλον σε ήδη προχωρημένη ηλικία. Η μελέτη θα εκπονηθεί από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΑΕΝΟΛ και εξωτερικούς συνεργάτες με το ποσό των 89.605,54 ευρώ επιτυγχάνοντας έκπτωση 64% στο ποσό του προϋπολογισμού της μελέτης.

Σκοπός του έργου είναι να προσφέρει φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα κατά την παραμονή τους στη Μονάδα και πιο συγκεκριμένα να προσφέρει διατροφή, ιατρική παρακολούθηση, θαλπωρή με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των τροφίμων κατά την παραμονή τους σε αυτήν. Η λειτουργία της Μονάδας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η μονάδα θα κατασκευαστεί στην Ελάσσονα εντός σχεδίου πόλης σε οικόπεδο εμβαδού 1.930,93 μ2 και θα αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο θα είναι το υπόγειο, όπου θα υπάρχουν τα πλυντήρια, οι αποθήκες, ο νεκροθάλαμος και θα γίνεται και η συγκέντρωση των ακαθάρτων. Στο δεύτερο επίπεδο, στο ισόγειο, θα είναι η είσοδος, η υποδοχή, η αίθουσα αναμονής επισκεπτών, τα δωμάτια των τροφίμων, τα W.C., οι κοιτώνες προσωπικού, ο χώρος καθιστικού, τραπεζαρίας και εργοθεραπείας για τους τρόφιμους. Στο τρίτο επίπεδο, στον όροφο, θα υπάρχουν τα γραφεία διοίκησης και προϊσταμένων, καθώς και τα εξετάστρια του ιατρού, ο χώρος διημέρευσης και ο θάλαμος μόνωσης και προσωρινής νοσηλείας. Η μελέτη εφαρμογής θα εκπονηθεί σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές του ΦΕΚ 1136/6-07-2077 για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Οι μελέτες που θα απαιτηθούν και περιλαμβάνονται στην προγραμματική σύμβαση είναι: Ειδική Αρχιτεκτονική μελέτη, Στατική Μελέτη, Μελέτη Παθητ. Πυροπροστασίας, Ενεργ. Πυροπροστασίας, Θερμομόνωσης, Χρον. Προγραμματισμού, Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Πυρόσβεσης, Πυρανίχνευσης, Θέρμανσης, Κλιματισμός- Αερισμός, Η/Κ Ισχυρ.Ρευματων, Τηλ.-Data, T.V., Αλεξικέραυνου -Γειώσεων, Η/Κ Ασθ.Ρευματων, Σύνολο με Κλιματισμό, ΣΑΥ-ΦΑΥ.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΦΙΣΩΝ

article thumbnail

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας σας προσκαλούν στη συναυλία «Μο [ ... ]

article thumbnail

Ανεύθυνες χαρακτήρισε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τις καταγγελίες περί δήθεν ελλείμματος στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ξεκινήσει την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

article thumbnail

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την [ ... ]