Ανοιχτή δημοπρασία για την εκμίσθωση των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού

Share

kataskinoseiskokkinopilos2

Ανοιχτή δημοπρασία για την εκμίσθωση των «Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού» στην κοινότητα Κοκκινοπηλού διενεργεί ο Δήμος Ελασσόνας τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Ελασσόνας, σύμφωνα με τους όρους που καθόρισε η Οικονομική Επιτροπή.

Η δημοπρασία αφορά δημοτικό ακίνητο συνολικής έκτασης 20.715,07 τ.μ. (20,72 στρέμ.), το οποίο διατίθεται αποκλειστικά για τουριστική εκμετάλλευση, με διάρκεια μίσθωσης τα τριάντα (30) έτη και με κατώτατο όριο προσφοράς το ποσό των χιλίων ευρώ (1.000,00 €) κατ' έτος για τα πρώτα πέντε (5) έτη, με αύξηση του ετήσιου μισθώματος 5% ανά πενταετία και με τον όρο ο πλειοδότης να αναλάβει τις δαπάνες ανακαίνισης των εγκαταστάσεων με επένδυση που θα ξεπερνά το ποσό των 1.500.000,00 ευρώ, όπως ειδικότερα προβλέπεται στη σχετική προκήρυξη.

Οι «Κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού» βρίσκονται στον οικισμό Κοκκινοπηλού, μια περιοχή η οποία διαθέτει εξαιρετικό κλίμα και πλούσιο φυσικό περιβάλλον, συνεπώς είναι ιδανική για ανάπτυξη υποδομών φιλοξενίας, αθλητισμού και ορεινών δραστηριοτήτων. Η έκταση των κατασκηνώσεων περιλαμβάνει μια σειρά κτιριακών εγκαταστάσεων που αποτελούνται από εννέα (9) ξεχωριστά κτίρια, πέντε (6) μονώροφα και τρία (3) διώροφα.

Την ικανοποίησή του για την εκμίσθωση των κατασκηνώσεων εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος δήλωσε: «Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ο Δήμος Ελασσόνας προχωρά γοργά και αποφασιστικά για την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και την ανάπτυξη τουριστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή. Η εκμίσθωση των δημοτικών εγκαταστάσεων με τον όρο της επένδυσης 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για τουριστική εκμετάλλευση θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή του νοτιοδυτικού Ολύμπου και την ανάδειξη της παρολύμπιας περιοχής στο Δήμο Ελασσόνας. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήδη είναι εξαιρετικά σημαντικό και αναμένεται να ενισχυθεί από ιδιωτικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τους όρους και τα δικαιολογητικά συμμετοχής στη δημοπρασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Ελασσόνας καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στα τηλέφωνα 2493350243 και 2493350244 ή στην ιστοσελίδα του δήμου www.dimoselassonas.gr στην ενότητα «Ενημέρωση» στην υποενότητα «Προκηρύξεις-Διακηρύξεις» αλλά και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Ελασσόνας.

kataskinoseiskokkinopilos1

kataskinoseiskokkinopilos3

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΦΙΣΩΝ

article thumbnail

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας σας προσκαλούν στη συναυλία «Μο [ ... ]

article thumbnail

Ανεύθυνες χαρακτήρισε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τις καταγγελίες περί δήθεν ελλείμματος στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ξεκινήσει την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

article thumbnail

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την [ ... ]