Με την αγαπημένη «Ποδηλατάδα» ξεκινάνε αύριο οι Ημέρες Περιβάλλοντος στο Δήμο Ελασσόνας 8-11 Ιουνίου 2023

Share

imeresperinallontos2023

Με την καθιερωμένη ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους ανοίγουν φέτος οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 4» που διοργανώνει για 4η χρονιά ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας από την Πέμπτη 8 Ιουνίου έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.

Δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, που περιλαμβάνουν άθληση, καλλιτεχνικά εργαστήρια, θεατρική παράσταση για παιδιά, εθελοντικές πρωτοβουλίες πολιτών και συλλόγων και μία μεγάλη συναυλία με τον διάσημο τραγουδοποιό Μπάμπη Στόκα.

Με τη διοργάνωση αυτή ο Δήμος Ελασσόνας μέσω του Οργανισμού Παιδείας αποδεικνύει έμπρακτα τον υψηλό βαθμό ενεργοποίησής του προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης και της αλλαγής νοοτροπίας για την ανακύκλωση, την προάσπιση του δημόσιου χώρου, την εθελοντική συμμετοχή και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνοδεύεται από ποικίλες δράσεις εθελοντισμού σε πολλές κοινότητες του Δήμου, στις οποίες η συμμετοχή των συλλόγων, των εθελοντών και ειδικά των παιδιών είναι πολύ ενθαρρυντική.

Η Ποδηλατάδα που τόσο έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι, θα σημάνει την έναρξη των εκδηλώσεων, ενώ τα καλλιτεχνικά εργαστήρια -όπως κάθε χρόνο- θα εκπαιδεύσουν δημιουργικά τα παιδιά στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε πολλές κοινότητες θα πραγματοποιηθεί καλλωπισμός σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, ενημέρωση και δράσεις για την ανακύκλωση, περίπατοι στο δάσος και καθαρισμός μονοπατιών από μορφωτικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και εθελοντές.

Στις φετινές «Ημέρες Περιβάλλοντος» τα παιδιά θα έχουν την χαρά να απολαύσουν τη θεατρική μουσική παράσταση από τη παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη «Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός» με ένα λαμπερό καστ ηθοποιών, εντυπωσιακές βιντεοπροβολές, ευφάνταστα σκηνικά και πολύχρωμα κοστούμια, ενώ την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων ο γνωστός τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο στιχουργός και συνθέτης πολλών τραγουδιών των Πυξ Λαξ, θα χαρίσει σε όλους μία όμορφη βραδιά με υπέροχα τραγούδια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πέμπτη 8/6

«Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους» 

Εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας στις 7 μ.μ.

 

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

από το ΚΔΑΠ «Αστερόσκονη»

Πλατεία Τσαριτσάνης | Ώρα 19:0

Παρασκευή 9/6

«Άθληση και Παιχνίδι»

Μπάσκετ – Τένις - Παιχνίδια «Survivor» - Στίβος

Αθλητικές Εγκαταστάσεις - Δημοτικό Αναψυκτήριο | Ώρα 18:00

 

Ο ΟΚΠΑΠ προσκαλεί νέους και νέες να συμμετάσχουν στις δράσεις που οργανώνουν το πρόγραμμα «Κύκλοι Άθλησης» του Δήμου Ελασσόνας, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελασσόνας, ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Ελασσόνας και η ομάδα του Καλοκαιρινού Αθλητικού Camp του Δήμου Ελασσόνας.

Σάββατο 10/6

 

Εθελοντικός Καθαρισμός

Προφήτης Ηλίας Ελασσόνας | Ώρα 11:00

Ελάτε μικροί και μεγάλοι να προστατεύσουμε το περιαστικό άλσος του λόφου του Προφήτη Ηλία

 

Καλλιτεχνικά Εργαστήρια

από τα ΚΔΑΠ

«Δημιουργικά Παιδιά»

«ΠαιγνΙομάΘηση»

«Παιχνιδαγωγή»

«Το δέντρο της Έμπνευσης»

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας  | Ώρα 19:00

 

Θεατρική Παράσταση για παιδιά  

Μουσική Θεατρική Παράσταση της παιδικής σκηνής του Χρήστου Τριπόδη «Λάχανα και Χάχανα – Ο Καλός μου Εαυτός»

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας | Ώρα 21:00 

Κυριακή 11/6

Δράση για την Ανακύκλωση

Ενημέρωση για την ανακύκλωση με τις εταιρείες:

- Ανακύκλωση ρούχων - EAST WEST GREECE 

- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.

 

Συναυλία με τον Μπάμπη Στόκα

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας  | Ώρα 21:00 

Ο διάσημος τραγουδιστής των ΠΥΞ ΛΑΞ ερμηνεύει μεγάλες επιτυχίες σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα

Συμμετέχουν οι σύλλογοι: Σύλλογος Γυναικών Δολίχης, Ελασσονίτες Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες, Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Βαροσίου, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μηλέας, Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλανίδας «Η ΜΟΝΔΑΙΑ», Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού, ΜΕΣ Μαγούλας «Ο Άγιος Γεώργιος», Πολιτιστικός Σύλλογος Δολίχης «Η Τριπολίτιδα», Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιθέας, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρανέας, Μορφωτικός Σύλλογος «Μεγαλοελευθεροχωρητών», Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βερδικούσιας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου «Ο Γεωργάκης Ολύμπιος», ΜΕΣΚ Καρυάς «Όλυμπος».


Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Για 2η χρονιά φέτος η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας διοργανώνει τμήματα άθλησης για όλους, τα οποία θα πραγματοποιή [ ... ]

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]