«Ολοκληρώθηκε με απονομές και μπουφέ γεύσεων το πρόγραμμα "Βοηθός Μάγειρα" στο Δήμο Ελασσόνας»

Share

voithoimageiron14

Σε εορταστικό και ενθουσιώδες κλίμα, οι πρώτοι «Βοηθοί Μάγειρα» του Δήμου Ελασσόνας έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση επαγγελματικής κατάρτισης, στην τελετή απονομής που διοργάνωσε για το νέο τους ξεκίνημα, η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τη Δ.ΥΠ.Α., στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας και συγκεκριμένα, στον αίθριο χώρο του ΚΑΠΗ.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην καρδιά της πόλης, από όπου και εστάλη ένα αισιόδοξο μήνυμα συνεργασίας, για τη νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία, καθώς δεν συνέβαλε μόνο στη στήριξη των ανέργων, αλλά και στη σύσφιξη των δεσμών για την αρμονική συμβίωση μεταξύ των μελών και των γενεών της Κοινότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη διακριτή παρουσία τους οι εκπρόσωποι του Δήμου Ελασσόνας και της Δ.ΥΠ.Α. Θεσσαλίας, καθώς και τα αγαπητά μέλη του ΚΑΠΗ Ελασσόνας, προς τιμήν των οποίων, συμβολικά, οι Βοηθοί Μαγείρων ένωσαν δεξιότητες και δυνάμεις, και ανταποκρίθηκαν, σε πνεύμα αγάπης και προσφοράς, στην παράθεση γευστικού μπουφέ για την Τρίτη Ηλικία. Στις σημαντικές στιγμές της εκδήλωσης, δε θα μπορούσαν να μην συμπεριληφθούν οι ομιλίες των εκπροσώπων, όπως και οι απονομές προς τιμήν των Βοηθών Μαγείρων, οι οποίες έλαβαν το θερμό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια, όλων των παρισταμένων.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νικόλαος Γάτσας, αφορμώμενος από τη θέρμη της συμμετοχής στην τελετή, αναφέρθηκε στην ανάδειξη της βαθύτερης αξίας της Διά Βίου Μάθησης, της συνοχής και σύγκλισης σε τοπικό επίπεδο και της συνέχισης στήριξής της από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμφανώς ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση του νέου, για τα τοπικά δεδομένα, εγχειρήματος κατάρτισης, ευχαρίστησε τους συντελεστές που μετείχαν σε αυτό και μεθόδευσαν αποτελεσματικά της συνεργασία του Δήμου Ελασσόνας και της Δ.ΥΠ.Α.. Εν συνεχεία, απένειμε τις πιστοποιήσεις επαγγελματικής κατάρτισης του Κ.Ε.Κ. Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας, συγχαίροντας θερμά τους καταρτιζομένους και δηλώνοντας συγκινημένος για τη συμβολική τους πράξη, της προετοιμασίας γευστικής παρουσίασης προς τιμήν της Τρίτης Ηλικίας, με αφορμή τον εορτασμό της ολοκλήρωσης της γαστρονομικής τους εκπαίδευσης.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Διά Βίου Μάθησης, κ. Πασχόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος νωρίτερα, είχε εγκαινιάσει την έναρξη της τελετής απονομής, καλωσορίζοντας και συγχαίροντας με θέρμη το σύνολο των συνεργαζόμενων μερών και των παρευρισκομένων, επεσήμανε ειδικότερα, τη σημασία της νεοαποκτηθείσας εμπειρίας υλοποίησης του προγράμματος «Βοηθός Μάγειρα» στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης, καθώς εμπλούτισε σε περιεχόμενο και ποιότητα το προσφερόμενο πλαίσιο κατάρτισης, αλλά και το επιθυμητό παραγόμενο αποτέλεσμα του Δήμου Ελασσόνας, με την κάλυψη τοπικών και ευρύτερων αναγκών εργασίας στον ανερχόμενο κλάδο της εστίασης.

Μη εξαιρετέα ήταν και η συμβολή του Ο.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Ελασσόνας, για τη διενέργεια του πρακτικού - εργαστηριακού σκέλους της κατάρτισης, με την παραχώρηση του εργαστηρίου εστίασης του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού. Τον Οργανισμό εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κ. Ταζέ Έλενα, η οποία συνεχάρη επίσης, θερμά τους πρώτους Βοηθούς Μάγειρα, τους φορείς που συνεργάστηκαν, καθώς και τα μέλη του ΚΑΠΗ που ανταποκρίθηκαν εγκάρδια στο κάλεσμα του Δήμου Ελασσόνας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης, όπως και τον εξ αρχής συντονισμό των φορέων αυτού του διευρυμένου πλαισίου συνεργασίας, ανέλαβε η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Ελασσόνας, σε θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης, κ. Ρόκκου Αικατερίνη, προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το πρωτοπόρο εγχείρημα κατάρτισης ανέργων στην περιοχή. Το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης, το οποίο συστάθηκε στη διάρκεια ανάπτυξης του εγχειρήματος και της συνεργασίας και στο οποίο ανατέθηκε αρμοδίως η διοικητική του στήριξη, εκπροσώπησε η Προϊσταμένη κ. Φακή Μαρία, ενώ την εκδήλωση, στήριξαν με τη συμμετοχή τους στελέχη της υπηρεσίας και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης.

Από πλευράς Δ.ΥΠ.Α., τιμητική υπήρξε η παρουσία της Προϊσταμένης Περιφερειακής Διεύθυνσης Δ.ΥΠ.Α. Θεσσαλίας κ. Τσιούρβα Όλγα, η οποία αναφέρθηκε στη διαχρονικά δυναμική σχέση του Δήμου Ελασσόνας με την Περιφερειακή Δ/νση της Δ.ΥΠ.Α. Θεσσαλίας και στη σημασία της εδραίωσης και της συνέχισης των συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο για τη στήριξη των ανέργων. Τιμητική επίσης, υπήρξε η παρουσία των Προϊσταμένων της Δ/νσης Κ.Ε.Κ. Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας, κ. Γεράση Δημήτριου, και του Τμήματος Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ.ΥΠ.Α. Θεσσαλίας, κ. Γεροστέργιου Καλλιόπης, οι οποίοι, καθόλη τη διάρκεια ανάπτυξης του προγράμματος κατάρτισης, συνεργάστηκαν με τον Δήμο Ελασσόνας με όραμα και προσήλωση, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία της εκπαιδευτικής αυτής πρωτοβουλίας. Μεταξύ άλλων, η κ. Γεροστέργιου στα λεγόμενά της, εστίασε στο καίριο ζήτημα της συμβολής της κατάρτισης, ως προς την ανάπτυξη της επαγγελματικής προσωπικότητας των καταρτιζομένων, αναδεικνύοντας μία ακόμη πτυχή του νέου εγχειρήματος. Παρευρέθησαν επίσης, οι εκπαιδεύτριες του προγράμματος του Κ.Ε.Κ. Δ. ΥΠ.Α. Λάρισας, κ. Χατζή Μαρία και κ. Τσουβαλά Πόπη, που ενέπνευσαν δημιουργικά και ανέπτυξαν τις σχετικές δεξιότητες και ικανότητες στους καταρτιζόμενους, η Προϊσταμένη του ΚΠΑ Ελασσόνας, κ. Δημολά Μαρία και στελέχη των υπηρεσιών της Δ.ΥΠ.Α. Π/κης Δ/νσης Θεσσαλίας.

Τέλος, η εκδήλωση επισφραγίστηκε με την πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους Βοηθούς Μάγειρα, από τη Δ/νση Κ.Ε.Κ. Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας, με την αναμνηστική και συμβολική απονομή του λευκού σκούφου, για τα επόμενα γαστρονομικά τους βήματα, καθώς και με την πολυαναμενόμενη προσφορά των εντυπωσιακών απολαυστικών εδεσμάτων που επιμελήθηκαν, ως άξιοι πρωταγωνιστές της τελετής, τιμώντας συγχρόνως, τους συμπρωταγωνιστές της, τα πολυαγαπημένα μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Ελασσόνας και χαρίζοντας προς κάθε κατεύθυνση χαμόγελα αισιοδοξίας και εκπλήξεις νοστιμιάς σε όσους και όσες είχαν την τύχη να γευτούν το εκλεκτό, γαστρονομικό αποτέλεσμα.

voithoimageiron1

voithoimageiron2

voithoimageiron3

voithoimageiron4

voithoimageiron5

voithoimageiron6

voithoimageiron7

voithoimageiron8

voithoimageiron9

voithoimageiron10

voithoimageiron11

voithoimageiron12

voithoimageiron13

 

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

  Μία μεγάλη ποδηλατική γιορτή με μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων διοργάνωσε την Πέμπτη 25 Απριλίου ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του προγράμματος πρό [ ... ]

article thumbnail

    Συνεχίζεται το πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis, το οποίο πρόγραμμα προσφέρει δωρε [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας προσφέρει και φέτος το Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης σε οικογένειες δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την ευγενική στήριξη επιχειρήσε [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοιχτός διαγωνισμός από το Δήμο Ελασσόνας για την επιλογή αναδόχου του έργου «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ελασσ [ ... ]

article thumbnail

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 ο Δήμος Ελασσόνας υποδέχεται ως συνδιοργανωτής τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, και είναι ένας από [ ... ]