Δήμος Ελασσόνας: Έκκληση στους κατοίκους να περιορίσουν τα σκουπίδια λόγω μειωμένης αποκομιδής

Share

logodimos1

Έκκληση προς τους κατοίκους του δήμου να περιορίσουν όσο μπορούν την απόρριψη των απορριμμάτων απευθύνει ο Δήμος Ελασσόνας, λόγω αδυναμίας προσέγγισης των απορριμματοφόρων του στο ΧΥΤΑ Νομού Λάρισας εξαιτίας των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή της Γυρτώνης.

Μετά από αίτημα του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα τα σύμμεικτα απορρίμματα θα μεταφέρονται με κοντέινερ στις εγκαταστάσεις του ΟΣΔΑ Δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγάλη και δεν επιτρέπει την μεταφορά του συνόλου των διαχειριζόμενων απορριμμάτων. Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας κ. Παν. Πλακεντά και το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γ. Δασταμάνη για την άμεση και θετική ανταπόκριση στο αίτημα υποδοχής των φορτίων.

Ο Δήμος Ελασσόνας επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι, όσο διαρκεί η αδυναμία προσέγγισης των απορριμματοφόρων στο ΧΥΤΑ της Γυρτώνης, απαιτείται η συνεργασία των κατοίκων και κυρίως των καταστηματαρχών, με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ασφάλειας σε όλες τις Κοινότητες.

Καλούνται, λοιπόν, οι κάτοικοι να μην κατεβάζουν τα απορρίμματα σε κάδους που έχουν γεμίσει και να μην τα αφήνουν σε κοινόχρηστους χώρους, προς αποφυγή δημιουργίας εστιών μόλυνσης και δυσοσμίας.

Όταν αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της αποκομιδής των απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, ο Δήμος Ελασσόνας θα εκδώσει νεότερη ενημέρωση.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ξεκινήσει την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

article thumbnail

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την [ ... ]

article thumbnail

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

article thumbnail

Έρχεται το «Open Mall Ελασσόνας» Σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός- Προϋπολογισμός έργου 1.086.364,00 €

article thumbnail

Συνεχίζεται την επόμενη Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 η διανομή προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το [ ... ]